Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola izlase trešdien Harkovā izcīnīja savu otro uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīrā, B grupas otrās kārtas mačā ar 2:1 (2:0) pieveicot Nīderlandes valstsvienību.

Vācijas izlasei abus vārtus guva Mario Gomess, kura kontā tagad ir jau trīs vārti EURO 2012. Nīderlandei vienīgos vārtus guva Robins van Pērsijs.

Līdz ar uzvaru Vācijas futbola izlase pietuvojusies iekļūšanai EURO 2012 ceturtdaļfinālā, kur gan sev vietu vēl nav nodrošinājusi. Nāves jeb B grupā Vācijai ir seši punkti, pa trīs punktiem ir Dānijai un Portugālei, bet punktu nav Nīderlandei. Pēdējās spēlēs 17.jūnijā Nīderlande tiksies ar Portugāli, bet Vācija – ar Dāniju.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='niderlande'; $t2='vacija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Pirmo momentu mačā izveidoja Nīderlande, septītajā minūtē van Pērsijam nesanāca sitiens un Vācijas vārtsargs Manuels Noiers tvēra bumbu. Van Pērsijam iespēja bija arī vēl mirkli vēlāk, bet tad pirmajā puslaikā pilnībā iniciatīvu pārņēma Vācija. Lai gan Nīderlandei vairāk bija bumba, bīstamāk uzbruka Vācija.

24.minūtē Vācijas izlase izmantoja pirmo "caurumu" Nīderlandes aizsardzībā. Bastians Švainsteigers atdeva teicamu piespēli soda laukumā ieskrējušam Gomesam, kurš teicami apstrādāja bumbu un uzreiz sita, gūstot vārtus. Pēc vārtu guvuma Vācija turpināja apdraudēt Nīderlandes vārtus, bet 37.minūtē arī guva otros vārtus – šoreiz Gomess saņēma piespēli labajā malā un ar spēcīgu sitienu guva savus otros vārtus mačā.

Otrā puslaika sākumā Vācija neizmantoja vēl vienu Nīderlandes aizsardzības paviršību. Matss Hummelss divreiz sita un abas reizes glāba Nīderlandes vārtsargs Stekelenburgs, bet pēc sešām minūtēm tikai otro reizi pa īstam mačā iesaistījās Vācijas vārtsargs Noiers, šoreiz glābjot vāciešus pēc spēcīga van Pērsija sitiena.

Nīderlande uz brīdi pārņēma iniciatīvu, taču līdz bīstamiem momentiem netika. Toties 73.minūtē Nīderlande beidzot guva savus pirmos vārtus EURO 2012 – van Pērsijs saņēma bumbu kreisajā malā, aizgāja līdz centram pie soda laukuma un ar spēcīgu sitienu guva vārtus.

Mača izskaņā Nīderlande arvien centīgāk uzbruka, taču Vācija mierīgi un droši aizstāvējās, neļaujot pretiniekiem izveidot bīstamus momentus. Bet pēdējās minūtēs Vācijas futbolisti meistarīgi pieturēja bumbu, labi saspēlējās, nedodot "oranžajiem" nekādas cerības paglābties mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!