2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālā ceturtdien, 7. jūlijā, iekļuva mājiniece Francija, kas pusfinālā, pateicoties diviem Antuāna Grīzmana gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (1:0) pieveica Pasaules kausa īpašnieci Vāciju.

Tagad EURO 2016 finālā 10. jūlijā "Stade de France" stadionā Francija tiksies ar Portugāli.

Visu spēles laiku izpaudās liels Vācijas teritoriālais pārsvars, ko vācieši nespēja izmantot. Francija gaidīja savas iespējas un divas no tām izmantoja. Pirmā puslaika izskaņā pēc stūra sitiena Vācijas soda laukumā ar roku nospēlēja vācu kapteinis Bastians Švainšteigers, ko galvenais tiesnesis nolēma fiksēt tikai pēc asistenta signāla un piešķīra 11 metru soda sitienu, ko realizēja Grīzmans.

Savukārt otrajā puslaikā 72. minūtē pēc Vācijas aizsargu kļūdas Francija izveidoja uzbrukumu. Pēc centrējuma bumbu atsita Vācijas vārtsargs Manuels Noiers, bet pirmais pie bumbas bija Grīzmans, uzreiz raidot to vārtos.

Grīzmanam neilgi pēc tam bija laba iespēja gūt "hat trick", taču to francūzis neizmantoja, bet Vācijas ofensīva pēdējās minūtēs bija nesekmīga, un Francija svinēja uzvaru.

Francijas izlasei tā ir pirmā uzvara pār Vāciju Eiropas čempionāta finālturnīros.

$duelID=487;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!