Foto: AFP/Scanpix

Par 2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīts Francijas izlases uzbrucējs Antuāns Grīzmans, vēsta sacensību rīkotāji.

Grīzmans kļuva par EURO 2016 rezultatīvāko spēlētāju, gūstot sešus vārtus, bet viņš divas reizes arī rezultatīvi piespēlēja saviem komandas biedriem. Uzbrucējs ļoti svarīgu lomu spēlēja izslēgšanas spēlēs, divus vārtus gūstot astotdaļfinālā pret Īriju, kā arī divas reizes izceļoties ar "goliem" pusfinālā pret Vāciju.

Jau vēstīts, ka Grīzmans un Francijas izlase finālspēlē ar rezultātu 0:1 piekāpās Portugāles valstsvienībai.

Finālturnīra labāko spēlētāju noteica UEFA īpaši izveidota komisija, kuru vadīja Joans Lupesku un kuras sastāvā bija vairāki pazīstami futbola speciālisti, tostarp arī Alekss Fergusons.

Līdz ar turnīra labāko spēlētāji tika noteikta arī EURO 2016 simboliskā izlase. Tajā tika iekļauts portugāļu vārtsargs Rui Patrisiu, aizsardzības līnijā simboliskajā izlasē redzami vēl divi portugāļi Rafaels Guereiru un Pepe, kā arī Vācijas spēlētāji Žeroms Boatengs un Džošua Kimmihs, savukārt viduslīnijā labākie bijuši Toni Kross no Vācijas un Džo Alens no Velsas. Vēl simboliskajā izlasē atrodami Grīzmans, velsietis Ārons Remzijs, francūzis Dmitrī Pajē un Krištianu Ronaldu no Portugāles izlases.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!