Foto: AFP/Scanpix
Horvātijas futbola izlases galvenais treneris Slavens Biličs, ceturtdien nosaucot kandidātu sarakstu pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, atzina, ka viņš joprojām cer uz pašlaik savainoto Niko Krančara un Dežana Lovrena palīdzību.

Anglijas premjerlīgas komandas Totenhemas "Hotspur" pussargs Krančars un Francijas kluba Lionas "Olympique" aizsargs Lovrens ir vieni no Horvātijas izlases līderiem.

Biličs valstsvienības paplašinātajā kandidātu sarakstā pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas sāksies jau pēc mēneša, iekļāvis 27 spēlētājus.

"Ņemot vērā to, ka daži spēlētāji, kuriem būtu jāspēlē Eiropas čempionātā, šobrīd vēl nav optimālajā formā vai ir traumēti, mēs nolēmām kandidātu sarakstā iekļaut vairāk spēlētāju, lai dotu sev vairāk iespēju katrā pozīcijā," izteicās Biličs. "Līdz pat pēdējai dienai gaidīšu Krančaru un Lovenu."

"Ja Eiropas čempionāts sāktos pēc nedēļas, tad Lovrens nepaspētu atveseļoties," atzina Biličs. "Savukārt Krančars no savainojuma atkopjas ļoti labi, un saistībā ar viņu esmu liels optimists."

Biličs uzsvēra, ka Lovrens ir ļoti svarīgs spēlētājs Horvātijas izlasei.

Biličs uzskata, ka viņa vadītajai valstsvienībai ir pa spēkam iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, pat neskatoties uz to, ka horvātiem turnīra C apakšgrupā jāspēkojas ar Spāniju, Itāliju un Īriju.

"Uz Eiropas čempionātu brauksim pēc panākumiem, un es būšu ļoti vīlies, ja mums neizdodies izkļūt no apakšgrupas," piebilda Biličs.

Tāpat Biličs pavēstīja, ka pēc šā gada Eiropas čempionāta finālturnīra viņš atstās Horvātijas izlases galvenā trenera amatu.

Galīgo komandas sastāvu, kas 8.jūnijā sāks dalību Polijā un Ukrainā paredzētajā Eiropas čempionātā, Biličs nosauks 26. vai 27.maijā.

Līdz šim lielākais Horvātijas futbola izlases sasniegums starptautiskos turnīros ir izcīnīta trešā vieta 1998.gada Pasaules kausa izcīņā.

Horvātijas futbola valstsvienības kandidātu saraksts pirms Eiropas čempionāta finālturnīra:

vārtsargi - Stipe Pletikosa ("Rostov", Krievija), Danijels Subašičs ("Monaco", Francija), Ivans Kelava (Zagrebas "Dinamo", Horvātija), Gorans Blaževičs (Splitas "Hajduk", Horvātija);

aizsargi - Jurica Buļats (Haifas "Maccabi", Izraēla), Domagojs Vida, Josips Šimuničs, Šime Vrsaļko (visi - Zagrebas "Dinamo"), Vedrans Čorluka (Lēverkūzenes "Bayer", Vācija), Dežans Lovrens (Lionas "Olympique"), Gordons Šildenfelds (Frankfurtes "Eintracht", Vācija), Ivans Striničs (Dņipropetrovskas "Dņipro", Ukraina), Danijels Pranjičs (Minhenes "Bayern", Vācija);

pussargi - Darijo Srna (Doņeckas "Šahtar", Ukraina), Tomislavs Dujmovičs (Saragosas "Real", Spānija), Ogņens Vukojevičs (Kijevas "Dinamo", Ukraina), Ivans Rakitičs ("Sevilla", Spānija), Luka Modričs, Niko Krančars (abi - "Hotspur"), Ivans Perišičs (Dortmundes "Borussia", Vācija), Milans Badeļs (Zagrebas "Dinamo"), Ivo Iličevičs (Hamburgas SV, Vācija);

uzbrucēji - Ivica Oličs ("Bayern"), Nikica Jelavičs (Liverpūles "Everton", Anglija), Mario Mandžukičs ("VfL Wolfsburg", Vācija), Eduardu da Silva ("Šahtar"), Nikola Kaliničs ("Dņipro").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!