Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Horvātijas un Čehijas futbola valstsvienības piektdien "Hampden Park" stadionā Glāzgovā "Euro 2020" D grupas otrās kārtas spēlē nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1).

Horvātijas valstsvienība tika pie pirmā punkta "Euro 2020" turnīrā, un šis rezultāts ļauj saglabāt pietiekami labas cerības iekļūt nākamajā kārtā. Savukārt Čehija pēc uzvaras pār Skotiju savu punktu skaitu palielināja līdz četriem.

Spēles ievadā neliels pārsvars bija čehiem, bet abas komandas spēja radīt saasinājumus pie pretinieku vārtiem. 32. minūtē pēc stūra sitiena izspēles pie Horvātijas vārtiem Patriks Šiks lēcienā saņēma sitienu no Dejana Lovrena pa degunu. Sākotnēji tiesnesis noteikumu pārkāpumu nefiksēja, bet video atkārtojuma sistēma iesaistījās šīs epizodes izvērtēšanā, un tiesnesis pēc atkārtotas epizodes izvērtēšanas piesprieda 11 metru soda sitienu. Pats Šiks to realizēja, gūstot savus trešos vārtus turnīrā.

Čehijas izlase vadībā turējās līdz otrā puslaika sākumam, kad ātrā uzbrukumā viens no Horvātijas izlases līderiem Ivans Perišics pēc labas piespēles pa kreiso malu iegāja soda laukumā un pēc aizsarga apspēlēšanas izdarīja precīzu sitienu.

Mača turpinājumā abām komandām bija iespējas gūt vārtus un izvirzīt vadībā savu komandu, bet labākās iespējas nerealizēja Nikola Vlasičs un Bruno Petkovičs. Rezultāts vairs nemainījās un spēle noslēdzās ar neizšķirtu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mačā teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1473;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!