Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc zaudējuma Eiropas čempionāta pusfinālā Francijai atzina, ka viņa vadītā komanda aizvadījusi labu, saturīgu maču, taču veiksme bijusi pretinieku pusē.

Kā ziņojām, mājiniece Francija EURO 2016 pusfinālā pārspēja Vāciju ar 2:0.

"Mēs nospēlējām labāk, aizvadījām teicamu spēli, taču nespējām uzvarēt," Lēvu citē UEFA mājas lapa. "Situācijā ar soda sitieniem veiksme no mums novērsās, un arī savus momentus mums realizēt neizdevās. Kad mēs zaudējām EURO 2012 un 2010. gada Pasaules kausa pusfinālā, pretinieks bija spēcīgāks. Šodien stiprāki bijām mēs, bet uzvarēja Francija. Mums ļoti pietrūka savainoto spēlētāju - Hediras, Gomesa, Hummelsa un Boatenga. Viņi ir ļoti spēcīgi futbolisti un viņiem ir grūti atrast aizvietotājus. Tomēr puiši šodien izdarīja visu, ko es viņiem prasīju, tā kā arī tiem, kuri aizvietoja traumētos, nav ko pārmest - viņi darīja visu, kas viņi spēkos."

Runājot par finālmaču, kurā Francija tiksies ar Portugāli, vācu speciālists priekšroku atdot saviem šīs spēles pretiniekiem. "Domāju, Francija uzvarēs Portugāli, jo portugāļi šai turnīrā pagaidām nav parādījuši labu spēli," teica Lēvs. "Francūžiem ir laba komanda."

Veiksmes faktora trūkumu izceļ arī Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers. "Vienīgais, ko mēs varam nožēlot, ir nerealizētie momenti," Noieru citē BBC. "Mums bija labas izdevības gūt vārtus. Vācijas komanda bija pietiekami motivēta, taču pietrūks veiksmes."

"Mēs aizvadījām labāko spēli turnīrā, tāpēc rezultāts 0:2 izskatās dīvaini," saka Vācijas izlases pussargs Tonijs Kross. "Es pie tā nevaru vainot komandu. Mums bija labi vārtu momenti, trīs vai četras iespējas radās pēc spēles ar galvu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!