Foto: EPA/LETA

No Anglijas futbola izlases galvenā trenera posteņa trešdien sensacionāli atkāpies itāļu speciālists Fabio Kapello.

Kapello izvēli par labu amata pamešanai izdarīja pēc tikšanās ar Anglijas Futbola asociācijas (FA) vadību, kas itāli uz pārrunām bija izsaukusi pēc iepriekš publiski izteiktās kritikas par FA lēmumu atņemt izlases kapteiņa statusu rasisma skandālā iesaistītajam Džonam Terijam.

FA savā paziņojumā uzsvērusi, ka gan visā izlasē pavadītajā laikā, gan trešdienas vairāk nekā stundu ilgajā tikšanās reizē Kapello esot sevi pierādījis kā izteiktu un lojālu profesionāli.

"Es šim lēmumam nepiekrītu. Iepriekš runāju ar FA priekšsēdētāju Deividu Bernsteinu, sakot, ka, manuprāt, Teriju nevar šādi sodīt pirms tiesas lēmuma. Tas ir tīrs civilais taisnīgums, kuram nav nekāda sakara ar futbolu," Itālijas medijiem pēc FA lēmuma atņemt kapteiņa statusu Terijam izteicās Kapello. "Tieši tāpēc uzskatu, ka Terijs bija jāatstāj izlases kapteiņa statusā."

Kā ziņots, Terijs ar saviem izteikumiem pagājušā gada 23.oktobrī notikušajā premjerlīgas spēlē aizskāris Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) komandas aizsargu Antonu Ferdinandu.

Vēlāk Ferdinands saņēma kādu anonīmu vēstuli ar nāves draudiem, bet pats Terijs apgalvo, ka viņš nevis apvainojis Ferdinandu, bet agresīvi skaidrojis pretiniekam, ka mirkli pirms minētā incidenta nav lietojis rasistiskus izteicienus.

Tiesas priekšā Terijam būs jāstājas 9.jūlijā.

Kapteiņa apsēja atņemšanu Terijam, kuru šāds liktenis piemeklēja otro reizi karjerā, pieprasīja vietējie mediji, politiķi un antirasisma organizācijas.

Pirmo reizi no kapteiņa apsēja Terijam nācās šķirties pirms 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, jo aizsargam tika pārmesta laulības pārkāpšana ar nacionālās izlases partnera Veina Bridža bijušo draudzeni.

Jau vēstīts, ka pēc gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra Kapello plānoja pamest izlases treneru korpusa galvgali.

Kapello par Anglijas izlases galveno treneri tika apstiprināts 2007.gada 14.decembrī. Iepriekš izlasi vadīja Stīvs Maklārens, kurš tika atlaists pēc Anglijas nekvalificēšanās 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā Anglijas izlase spēlēs D apakšgrupā kopā ar Franciju, Zviedriju un vienu no turnīra mājiniecēm Ukrainu.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!