Foto: AP/Scanpix

Pēc EURO 2012 A grupas otrās kārtas mačiem Anatolija Kreipāna dienas topā iekļuvuši Polijas, Krievijas un Čehijas futbola izlašu pārstāvji.

Jakubs Blaščikovskis (Polija). "Kuba" mačā pret Krieviju guva vienus no skaistākajiem vārtiem šajā Eiropas čempionātā. Viens no Vācijas čempionvienības Dortmundes "Borussia" līderiem tāds ir arī savas valsts izlasē, tieši pēc viņa gūtajiem vārtiem Polijas izlase ieguva "otro elpu" un varēja pat izraut uzvaru.

Vjačeslavs Malafejevs (Krievija). Krievijas izlases jaunais (ne gadu ziņā) pirmais numurs ļoti stabili un pārliecinoši aizvada otro spēli pēc kārtas. Kamēr daudzi priecājās par Igora Akunfejeva atgriešanosm pēc traumas gandrīz kā par mesijas ierašanos, tikmēr Diks Advokāts skatījās uz lietām reāli un ielika vārtos labu sezonu "Zenit" rindās aizvadījušo 33 gadus veco Malafejevu nevis publikas un daudzu masu mediju elku bez spēļu prakses. Nekļūdījās.

Petrs Jirāčeks (Čehija). Volfsburgas kluba pussargs ienāca Čehijas izlasē tikai pagājušajā sezonā un jau guva divus ļoti svarīgus vārtus – pirmie bija pirmajā izslēgšanas spēlē Melnkalnē, kas atnesa čehiem 1:0 uzvaru un praktiski deva vietu finālturnīrā, bet otrie bija mačā ar Grieķiju, kas ielika pamatus pirmajai uzvarai EURO 2012 un saglabāja cerības iekļūt ceturtdaļfinālā. Ļoti liels darba apjoms, nerimstoša cīņa par bumbu, labs laukuma redzējums. Čehiem ir vēl viens līderis vidējā līnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!