Foto: AFP/Scanpix

Anatolijs Kreipāns pēc 2012.gada Eiropas futbola čempionāta septītās dienas izvēlējies savus TOP3 spēlētājus, taču labprāt šoreiz vietu topā būtu devis vēl vienam futbolistam.

Dāvids Silva (Spānija). Ne velti viņam ir iesauka "Merlin". Britu leģendās tas ir burvis un gudrais, karaļa Artūra skolotājs un padomdēvējs. Tā Anglijā – Dāvids Silva spēlē " Manchester City" – var nosaukt tikai meistarīgu un ļoti gudru spēlētāju. Tikai 170 cm garais spāņu burvis ar japāņa asinīm (mammai senči nāk no Japānas) jau spēlē prtet Itāliju bija viens redzamākajiem pasaules un Eiropas čempionu rindās, bet pret Īriem viņš guva vienus no skaistākajiem vārtiem šajā turnīrā, turklāt izdarīja to vispiemērotākajā brīdī – spāni spieda, spieda un spieda īrus, bet rezultāts līdz Silvas "burvībai" īru soda laukumā joprojām palika slidenais 1:0...

Andrea Pirlo (Itālija). Itālijas izlases spēles galvenais "arhitehts" un "režisors" ne tikai prasmīgi veidoja spēli, vairāk nekā jebkurš savā komandā bija ar bumbu, bet arī guva skaistus vārtus ar soda sitienu. Pirlo vērtība spēlē pret Horvātiju bija redzama vēl spilgtāk nekā pirmajā spēlē pret Spāniju. Pirmām kārtām tieši ap viņu Čezāre Prandelli lipina jauno Itālijas izlasi.

Mario Mandžukičs (Horvātija). Gūt vārtus tā, kā to izdarīja Mandžukičs mačā pret Itāliju, var tikai augstākās klases meistars. Akstasinīgi un tehniski savaldīja bumbu uz vārtsarga laukuma robežas, bet tad neatvairāmi trieca to vārtos tā, ka pat "Supermenam" Džidži Bufonam nebija cerību glābt komandu. Trīs vārti divās spēlēs tikai rosinās Eiropas bagāto klubu apetīti iegūt augumā raženo horvātu.

P.S. Ja būtu TOP 4, tad nākamais būtu Fernando Toress (Spānija), kuru jāpiemin kaut vai šādā veidā. Pārliecība atgriežas. Toress atgriežas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!