Krievijas Futbola savienība oficiālā vēstulē Eiropas Futbola federāciju asociācijai (UEFA) iebilst pret Ukrainas valstsvienības spēļu krekliem, kādos tā spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā jeb "Euro 2020", norādot, ka politiski motīvi nav atļauti uz spēļu formām.

Jau vēstīts, ka uz Ukrainas valstsvienības spēļu krekliem "Euro 2020" turnīrā attēlota valsts teritorija ar Krievijas anektēto Krimu.

"Mēs esam nosūtījuši vēstuli UEFA, kurā vēršam uzmanību uz politisko motīvu izmantošanu uz Ukrainas valstsvienības spēļu krekliem. Tas pārkāpj UEFA noteiktās vadlīnijas spēļu formām, kas aizliedz politisko runu. Futbols ir sports, kam vienmēr jāpaliek ārpus politikas. Mūsuprāt, ļaujot izmantot šo formu, UEFA rada precedentu, un jau nākamajā lielajā turnīrā arī citas valstis mēģinās paust politisku paziņojumus," teikts Krievijas Futbola savienības paziņojumā.

Tomēr UEFA Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC pauda, ka Ukrainas valstsvienības spēļu formas UEFA ir apstiprinājusi, un tās nepārkāpj spēkā esošos aprīkojuma noteikumus.

Uz Ukrainas krekliem ir arī uzšūti saukļi "Slava Ukrainai!" ("Слава Україні!") un "Slava varoņiem!" ("Героям слава!"), kas kopš 20. gadsimta sākuma ir ukraiņu sveiciens, godinot cīnītājus par valsts neatkarību.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka valstsvienības spēļu formas ir īpašas. "Šīs formas prot šokēt. Tajā ir vairāki svarīgi simboli. Mūsu valsts ir viena un nedalāma. Krima ir daļa no Ukrainas," savā paziņojumā sociālajā tīklā "Instagram" vēstīja Zelenskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!