Foto: AP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā sestdien, 11. jūnijā, B grupas pirmā apļa pēdējā spēlē pirmo nelielo pārsteigumu sagādāja Krievijas valstsvienība, kas kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1 pret pārliecinoši spēlējušo Angliju.

Līdz ar to Anglija turpina savu neveiksmju sēriju Eiropas čempionāta finālturnīru ievadā. Futbola dzimtenes pārstāvji vēl nekad Eiropas čempionātu nav spējuši iesākt ar uzvaru, piecas reizes cīnoties neizšķirti un piedzīvojot četrus zaudējumus.

Visu pirmo puslaiku Anglijai bija liels pārsvars, ko gan angļu futbolisti nespēja izmantot. Krievija pirmajās 45 minūtēs retu reizi pietuvojās pretinieku soda laukumam un spēja izdarīt tikai vienu sitienu vārtu virzienā. Savukārt angļi ļoti brīvi un skaisti spēlēja, veidojot bīstamus uzbrukumus, bet Krievijas vārtos izcili darbojās Igors Akinfejevs.

Otrā puslaika sākumā Krievijas izlase aktivizējās un varēja izvirzīties vadībā, bet krievu "uzplaiksnījumu" Anglija ātri apturēja, atgūstot kontroli pār spēles gaitu. Savu teritoriālo pārsvaru Anglija vārtu guvumā pārvērta gan tikai 73. minūtē, kad soda sitienu no 20 metriem perfekti realizēja Ēriks Daiers.

Anglija turpinājumā neizmantoja dotās iespējas palielināt pārsvaru un vairāk domāja par rezultāta nosargāšanu, par ko arī smagi samaksāja. Jau kompensācijas laika otrajā minūtē pēc Igora Smoļņikova centrējuma pēdējiem spēkiem gaisā pie bumbas tika Vasīlijs Berezuckis, kurš bumbu pārcēla pāri angļu vārtsargam Džo Hārtam. Kad bumba jau lidoja vārtos, drošībai to tīklā ietrieca uz maiņu iznākušais Deniss Glušakovs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=399;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!