Foto: AP/Scanpix
Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) uzsāks disciplināro izmeklēšanu par nekārtībām stadionā pēc Anglijas un Krievijas izlašu spēles Eiropas čempionāta ietvaros, ziņo ārzemju mediji.

Krievijas pusei draud bargāks sods nekā Anglijai, jo tieši krievu fani izraisīja nekārtības, norāda "USA Today".

"UEFA var disciplināri sodīt tikai par tiem incidentiem, kas notikuši stadiona teritorijā," norāda UEFA izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņojām, pēc spēles, kas noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, grupa krievu līdzjutēju izlauzās cauri apsargiem un iebruka angļu fanu sektorā, apmētājos tur esošos ar dažādiem priekšmetiem un liekot cilvēkiem panikā bēgt no sektora.

Izskatot šo incidentu, UEFA var ņemt vērā 2012. gada Eiropas čempionātu, kurā krievu līdzjutēji izraisīja ievērojamas nekārtības, par ko Krievijas Futbola federācijai tika piespriesti vairāki sodi, ieskaitot naudas sodu. Savukārt britu futbola līdzjutēju "nekārtību vēsture" Eiropas čempionātos un kvalifikācijas turnīros ir salīdzinoši mazāka.

Spēle ar Angliju Krievijai bija pirmā UEFA rīkotā turnīrā kopš pārbaudes sankciju atcelšanas pēc krievu fanu nekārtībām EURO 2012, kas notika Polijā un Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!