Foto: Reuters/Scanpix

Pie negaidīti pārliecinošas uzvaras pārbaudes spēlē piektdien tika Krievijas futbola izlase, kas ar rezultātu 3:0 (0:0) uzvarēja Itālijas valstsvienību.

Abas komandas savstarpējo spēli aizvadīja Cīrihē, gatavojoties gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram. Abām vienībām šī bija pēdējā pārbaudes cīņa pirms turnīra.

Krievijas izlases labā vārtus otrajā puslaikā guva valsts čempionvienības Sanktpēterburgas "Zeņit" pārstāvji Aleksandrs Keržakovs un Romāns Širokovs. Keržakovs 60.minūtē atklāja cīņas rezultātu, bet Širokovs ar precīziem raidījumiem izcēlās 75. un 89.minūtē.


Līdz ar to 2006.gada Pasaules kausa ieguvēji itāļi pārbaudes spēlēs cietuši trešo zaudējumus pēc kārtas, turklāt nevienā no šīm cīņām vienība nav guvis vārtus.

Kā zināms, šonedēļ Itāliju skāra jaunākais un nu jau kārtējais futbola spēļu sarunāšanas skandāls, kad agrā pirmdienas rītā tika veikta kratīšana kopumā 19 ar futbolu saistītu cilvēku dzīvesvietās, kā arī Itālijas izlases treniņnometnē, kur norit gatavošanās Eiropas čempionāta finālturnīram.

Ticis aizturēts Romas "Lazio" komandas kapteinis Stefano Mauri. Savukārt kratīšana veikta Itālijas valstsvienības aizsarga Domeniko Krišito numuriņā, kā arī valsts čempionvienības Turīnas "Juventus" galvenā trenera Antonio Kontes mājvietā.

Vēlāk Krišito, kurš ir valsts vadošais kreisās malas aizsargs, tika atskaitīts no izlases un nedosies uz gaidāmo turnīru, savukārt neoficiāli saistība ar skandālu tiek piedēvēta arī izlases vārtsargam Džanluidži Bufonanam un aizsargam Leonardo Bonuči.

Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas no 8.jūnija līdz 1.jūlijam risināsies Ukrainā un Polijā, Itālijas izlase spēlēs C apakšgrupā kopā ar Spāniju, Īriju un Horvātiju, bet Krievija spēlēs A apakšgrupā ar Grieķiju, Čehiju un vienu no finālturnīra saimniecēm Poliju.

Citā pārbaudes spēlē zaudējumu piedzīvoja otri gaidāmā turnīra saimnieki ukraiņi, kuri ar 2:3 (0:1) izbraukumā piekāpās Austrijas izlasei.

Austrijas izlasē ar diviem vārtiem izcēlās uzbrucējs Marko Arnautovičs, bet reizi precīzs bija Zlatko Januzovičs, kamēr Ukrainas komandā abus vārtus guva Kijevas "Dinamo" kluba pussargs Oļegs Gusevs.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Ukrainas izlase spēlēs D apakšgrupā kopā ar Angliju, Franciju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!