Foto: AP/Scanpix

Kārtējās nepatikšanās EURO 2012 finālturnīrā iekļuvuši Krievijas futbola valstsvienības līdzjutēji - šoreiz incidenti notikuši Lodzā un Ļvovā.

Atgādinām, ka Krievija piektdien EURO 2012 A grupas spēlē Vroclavā negaidīti pārliecinoši ar 4:1 pieveica Čehiju.

Divi Krievijas pilsoņi hospitalizēti pēc izraisītājām nekārtībām Polijas pilsētā Lodzā, kurā Krievija ar rezultātu 4:1 pārspēja spēcīgo Čehijas izlasi EURO 2012 A grupsa otrajā spēlē.

Krievijas un Polijas līdzjutēju saķeršanās notika kādā bārā Lodzas pilsētas centrā, kur, pēc aculiecinieku teiktā, 50 poļu līdzjutēji uzklupa čempionāta atmosfēru izbaudošajiem angliski - krieviski runājošiem līdzjutējiem.

Kāds no notikuma aculieciniekiem vēsta, ka pie bāra piebrauca automašīna, no kuras izkāpa jauniešu grupa maskās, un sākuši sist visus pēc kārtas. "Kad viņi sāka sist visus pēc kārtas, mēs ieskrējām bārā un ieslēdzāmies tajā," masu medijiem atklāja viens no cietušajiem. "Tie, kas palika uz ielas, saņēma vairākus sitienus pa galvu."

"Redzēju arī to, ka jaunieši atļāvās sist jau guļošiem vīriešiem, kuri pēc saņemtajiem sitieniem kādu brīdi gulēja nekustīgi. Taču viss beidzās veiksmīgi un pēc kāda laika abi vīrieši bija spējīgi piecelties saviem spēkiem," turpina notikumos iesaistītais līdzjutējs.

Kā masu medijiem kļuva zināms, divi Krievijas līdzjutēji ar sitienu izraisītām traumām tika nogādāti slimnīcā.

Policijai vēl joprojām nav izdevies aizturēt minēto jauniešu grupu.

Ja Lodzā Krievijas līdzjutēji bija cietēji, tad Ļvovā - jau iniciatori. Ļvovā fanu zonā pēc spēles krievu līdzjutēji uzbruka vietējo grupiņai, kas spēles laikā atbalstīja Čehijas izlasi. Šajā situācijā no nopietnāka konflikta paglāba vietējās policijas operatīva iejaukšanās.

Pēc šī atgadījuma vietējās varas iestādes paziņoja, kad aresti neesot veikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!