Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) izpelnījusies kritiku par to, nepiedāvāja Dānijas izlasei saudzīgākas alternatīvas mača pabeigšanai pēc tam, kad laukumā saļima valstsvienības zvaigzne Kristians Ēriksens.

Jau vēstīts, ka "Euro 2020" mačā starp Dāniju un Somiju pirmā puslaika izskaņā laukuma labajā malā Ēriksens devās pretī bumbai, ko saņemt pēc izmestā auta. Tajā brīdī dāņu pussargs sāka grīļoties un pēc brīža jau gulēja zālājā. Kā vēlāk atklāja Dānijas izlases ārsts, Ēriksenam uz brīdi bija apstājusies sirds.

Bijusī Dānijas futbola leģenda Peters Šmeihels, kurš ir arī valstsvienības vārtsarga Kaspera tēvs, intervijā televīzijas raidījumam "Good Morning Britain" stāstīja, ka UEFA Dānijai piedāvāja tikai trīs variantus spēles pabeigšanai, un neviens no tiem neesot bijis no labākajiem.

"Tika piedāvāti trīs varianti. Viens bija doties laukumā uzreiz un nospēlēt atlikušās 50 minūtes. Otrs variants bija spēlēt svētdien pulksten 12.00, bet trešais variants bija atteikties no spēlēšanas un saņemt tehnisko zaudējumu 0:3," sacīja Šmeihels. Viņš norādīja, ka futbolisti tika piespiesti doties laukumā.

Lai arī sākotnēji Dānijas valstsvienības galvenais treneris Kaspers Hjulmands sacīja, ka spēles pabeigšana bija vislabākais variants, tomēr svētdien preses konferencē, kad pirmās emocijas jau bija pierimušas, viņš tomēr norādīja, ka dāņiem tomēr nevajadzēja spēlēt.

"Mēs centīsimies atgūt normalitāti komandā pēc iespējas ātrāk. Spēlētāji dažādi reaģē uz šoku un traumām," treneris sacīja. "Man bija sajūta, ka spēlētājiem tas bija pārāk īss laika posms, lai atsāktu spēlēt futbolu pēc šāda notikuma. Varbūt mēs to varam izmantot, lai saliedētos un parādītu savu labāko sniegumu nākamajā mačā, spēlējot par Kristianu."

Dānijas izlases futbolisti jau saņēmuši psihologa palīdzību, un visi spēlētāji izstāstīja savas sajūtas par šokējošo notikušo, atklāja valstsvienības ārsts Mortens Besens.

Arī bijušais Dānijas izlases spēlētājs Mihaels Laudrups televīzijas kanālā "TV3+" kritizēja to, ka komandai vajadzēja pieņemt lēmumu pēc tik emocionāla notikuma.

"Es uzskatu, ka tas bija nepareizi. UEFA vajadzēja teikt, ka šodien vairs nespēlēsim un mača pabeigšanai izskatīsim citas iespējas," pauda Laudrups. "Es cienu to, ka spēlētāji lēmumu pieņēma kopā ar somiem, bet šādā stāvoklī pieņemt svarīgus lēmumus nav viegli. Organizatoriem un UEFA vajadzēja teikt, ka mēs neturpinām."

"Spēlēt nākamajā dienā nebūtu loģiski. Daudzi spēlētāji naktī nebūtu gulējuši, lai būtu gatavi dienas vidū jau spēlēt," viņš turpināja.

Dānijas valstsvienība šajā mačā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:1

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!