Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc tikšanās ar Ziemeļīriju Eiropas čempionāta pēdējā grupu turnīra spēlē atzina, ka viņa vadītā komanda nav spējusi realizēt daudzos vārtu momentus, bet rupjas kļūdas arī nepieļāva.

Kā ziņojām, šai spēlē Vācija uzvarēja Ziemeļīriju ar minimālu pārsvaru 1:0.

"Mēs pilnībā dominējām laukumā, kā tas arī bija gaidāms," izdevums "Sport Ekspress" citē Lēvu. "Zinājām, ka ziemeļīri tur aizmugurē piecus sešus spēlētājus, un cīnās sirds. Taču mums izdevās tikt cauri viņu aizsardzībai, kas priecē. Neapmierināts es esmu ar realizāciju - neizmantojām vairākus izgājienus viens pret vienu ar vārtsargu. Līdz pirmā puslaika beigām mums vajadzēja būt vadībā ar divu - četru vārtu pārsvaru. Tad varbūt varētu nomainīt dažus spēlētājus, lai dotu viņiem iespēju atpūsties."

Tajā pašā laikā Vācijas izlases treneris ir gandarīts par to, ka grupu turnīrā viņu vārtos nav ielaista neviena bumba. "Iepriekšējās divās spēlēs labi darbojāmies aizsardzībā," viņš saka. "Šodien aizsargiem nebija daudz grūtu uzdevumu. Pretinieks spēlēja ar vienu uzbrucēju, bet mūsējie ir pietiekami meistarīgi, lai viņu neitralizētu. Esmu ļoti apmierināts, ka mūsu futbolisti nepieļāva rupjas kļūdas, īpaši cīņā otrajā stāvā. Lielāko daļu vārtu Ziemeļīrija gūst pēc standarta situāciju izspēles, bet mēs savu vārtu priekšā nepieļāvām pārkāpumus un neļāvām pretiniekam izmantot šo situāciju."

Vācijas izlase ar divām uzvarām un vienu neizšķirtu ieņēma pirmo vietu C grupas kopvērtējumā un iekļuva astotdaļfinālā. Nākamajai kārtai no C grupas kvalificējās arī Polija, kurai arī ir divas uzvaras un viens neizšķirts, taču sliktāka gūto-zaudēto vārtu attiecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!