Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dānijas futbolists Kristians Ēriksens, kuram pirmajā 2021. gada Eiropas čempionāta spēlē uz brīdi bija apstājusies sirds, nebija vakcinēts pret Covid-19, ziņo medijs "New York Times".

Ēriksena pēkšņā saļimšana spēlē starp Dānijas un Somijas izlasēm izsaukusi vilni ar spekulāciju par viņa iespējamo vakcinēšanos pret Covid-19, raksta "New York Times". Lai gan pretējais norādīts vairākos sociālo tīklu ierakstos, viņa veselības problēmas nav bijušas saistītas ar Covid-19 vakcīnu, uzsver medijs, kas nodarbojas ar viltus informācijas izsekošanu.

29 gadus vecais pussargs, kurš ikdienā pārstāv Itālijas čempionvienību Milānas "Inter", nav bijis vakcinēts, medijam "Gazzetta Dello Sport" atzina kluba direktors Džuzepe Marota.

Tas gan nav apturējis baumas par pretējo. "New York Times" raksta, ka baumas par Ēriksena saļimšanu "Pfizer" vakcīnas blakņu dēļ pārpublicētas sociālajās vietnēs "Facebook" un "Twitter" angļu, vācu, itāļu, grieķu, nīderlandiešu, rumāņu, portugāļu, franču, poļu un arābu valodās.

Daži atsaukušies uz Itālijas radio stacijas "Radio Sportiva" interviju ar kādu "Inter" komandas ārstu. Stacijas pārstāvji gan publiski atzinuši, ka viņi nevienu no "Inter" kluba par Ēriksena veselību nav intervējuši. Citi norādījuši uz "Gazzetta Dello Sport" interviju ar kluba ārstu Pjēro Volpi, kurš apgalvojis, ka visi vienības spēlētāji pirms čempionāta sākuma tiks vakcinēti. Volpi gan neprecizēja, vai viņš ar to domājis "Euro 2020" vai Itālijas čempionātu, kurš atsāksies augustā.

Ziņots, ka Kristians Ēriksens publiskojis fotogrāfiju no slimnīcas, pateicoties par atbalstu un atklājot, ka viņam šobrīd viss ir kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!