Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") C grupas spēlē Johana Kruifa vārdā nosauktajā stadionā Amsterdamā Nīderlandes valstsvienība aizraujošā duelī ar rezultātu 3:2 (0:0) pārspēja Ukrainas izlasi.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas izspēlēja bīstamus uzbrukumus, tomēr labākas iespējas gūt vārtus bija Nīderlandei. Taču Ukrainas izlases vārtsargs Heorhijs Buščans vairākas reizes glāba savu komandu no vārtu zaudējuma, izceļoties ar skaisti atvairītiem sitieniem. Viņš tika galā ar Memfisa Depaja, Denzela Damfrīza, Džeordīno Vijnalduma sitieniem. Damfrīzs puslaika izskaņā ar galvu no teicamas pozīcijas sita garām. Savukārt Nīderlandes aizsardzībai problēmas radīja Andrija Jarmoļenko un Romāna Jaremčuka sadarbība.

Spēles 53. minūtē Denzels Damfrīzs iespēlēja bumbu soda laukumā, bet Ukrainas izlases vārtsargs Heorhijs Buščans izgāja no vārtiem un centās bumbu aizvirzīt prom. To ieguva Džeordīno Vijnaldums, kurš ar spēcīgu sitienu ietrieca bumbu vārtos.

Piecas minūtes vēlāk Damfrīzs uzņēma piespēli no centra pussarga un devās tuvāk vārtiem, cīnoties ar aizsargu, kurš diezgan viegli nokrita, cerot uz noteikumu pārkāpumu. Bumba nonāca pie Vauta Veghorsta, un viņš dubultoja savas komandas pārsvaru.

Ukrainas futbolistiem arī nākamās minūtes ritēja diezgan smagi, bet tad Andrijs Jarmoļenko izpildīja fantastisku tālsitienu, iegriežot bumbu tālajā vārtu augšējā stūrī. Pēc četrām minūtēm standartsituācijas izspēlē Ruslans Maļinovskis raidīja bumbu soda laukumā, un tur pirmais pie tās tika Romāns Jaremčuks, un viņš ar sitienu ar galvu izlīdzināja rezultātu.

Taču neizšķirts rezultāts saglabājās sešas minūtes, un uz maiņu nākušais Neitens Akē teicami centrēja bumbu soda laukumā, un Damfrīzs ar galvu izdarīja sitienu, bumbai atsitoties pret zemi. Vārtsargs nebija glābējs. Nīderlandes futbolisti pārvarēja izbīli un apliecināja favorītu statusu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1447;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!