Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases spēlētāji un treneri pēc izgāšanās Eiropas čempionāta finālturnīrā par vienu no galvenajiem iemesliem minēja sāpīgo zaudējumu jau EURO 2012 pirmajā mačā pret Dāniju.

EURO 2012 B jeb "nāves grupā" Nīderlande zaudēja visās trijās spēlēs un palika pēdējā, neiekļūstot ceturtdaļfinālā. Savā pēdējā spēlē svētdien Nīderlande ar 1:2 zaudēja Portugālei.

"Skumji, ka zaudējām. Spēle varēja būt arī savādāka, ja izmantotu savas iespējas. Labi iesākām maču, guvām vārtus, bet tad atdevām iniciatīvu, pieļāvām kļūdas. Nevajadzēja aizrauties ar darbību aizsardzībā," par pēdējo maču teica Nīderlandes galvenais treneris Berts van Marvijks. "Par to, ka netikām ārā no grupas, jāvaino vien pašiem sevi. Zaudējums [pirmajā spēlē Dānijai] stipri ietekmēja mūsu noskaņojumu. Mēs bijām demoralizēti. Sāpīgais zaudējums ietekmēja arī nākamo, tik svarīgo maču pret Vāciju."


Van Marvijkam līgums ir noslēgts līdz 2016.gadam, tomēr treneris nemācēja teikt, vai paliks vēl amatā.

Nīderlandes žurnālisti pēdējā spēlē bija pamanījuši, ka van Marvijks spēles laikā teicis vienam no saviem līderiem Arjenam Robenam vairāk spēlēt aizsardzībā, uz ko futbolists reaģējis emocionāli un palūdzis trenerim paklusēt. Pēc spēles futbolists gan nekomentēja notikušo.

"Grūti tagad analizēt notikušo. Visiem vajag analizēt notikušo, pašiem paskatīties spogulī. Lai vai kas, bet zaudējām visi kopā – gan treneri, gan spēlētāji," teica Robens.

Tikmēr aizsargs Rons Vlārs arī izcēla zaudējumu pirmajā mačā pret Dāniju. "Iespējams, veiksme nebija mūsu sabiedrotā. Taču neveiksme nevar būt attaisnojums. Tas nav iemesls tik sliktam iznākumam. Mēs pievīlām līdzjutējus, un arī paši esam stipri nomākti. Ja uzvarētu Dāniju, tad sajustu pārliecību, ar katru spēli sāktu arvien labāk spēlēt. Mēs visās spēlēs izveidojām pietiekami daudz momentu, taču nespējām tos realizēt. Atkārtošu, šādā situācijā uz neveiksmi visu novelt nebūtu pareizi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!