Foto: AFP/Scanpix
Par pirmajiem Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 ceturtdaļfinālistiem sestdien kļuva Polijas izlase, kas pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Šveici.

Spēles pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā Polijas izlase uzvarēja ar rezultātu 5:4.

Polijas izlase ceturtdaļfinālā tiksies ar Horvātijas un Portugāles pāra uzvarētājiem.

Polijas izlase spēles pirmo pusi aizvadīja veiksmīgāk, vairāk kontrolējot bumbu un apdraudot pretinieku vārtus. 39. minūtē Polijas izlase lieliski izspēlēja ātro pretuzbrukumu, kurā Kamils Grosickis precīzi piespēlēja Jakubam Blaščikovskim, kurš raidīja bumbu šveiciešu vārtos.

Uz otro puslaiku Šveices izlase iznāca gatavāka. Jau no pirmajām minūtēm tā daudz vairāk darbojās ar bumbu un veidoja bīstamus uzbrukumus. Polijas izlasi vairākas reizes glāba vārtsargs Lukašs Fabianskis, bet reizi Hariss Seferovičs trāpīja pa poļu vārtu pārliktni. 82. minūtē Džerdans Šakiri ar fantastisku sitienu izlīdzināja rezultātu. Viņš lēcienā atmuguriski jeb "šķērītē" raidīja bumbu vārtos no soda laukuma līnijas. Bumba trāpīja pa vārtu stabu un lidoja tīklā.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētāju tā arī noskaidrot neizdevās, bet pēcspēles sitienu sērijā Šveices izlasi pievīla Granits Džaka, kurš aizsita garām vārtiem. Pārējie savus sitienus realizēja, bet poļiem uzvaru nodrošināja Gžegožs Krihovjaks.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu spēles aprakstu:

$duelID=461;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!