Foto: RIA Novosti/Scanpix
2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra rīkotāji piešķīruši paaugstināta riska līmeni gaidāmajai A grupas spēlei starp Poliju un Krieviju, tādējādi mačā Varšavā būs pastiprināti drošības pasākumi, vēsta ārvalstu masu mediji.

Parasti līdzīga rakstura nozīmes ir vietējiem poļu derbijiem, piemēram, starp "Legia" un "Polonia". Šajos gadījumos policija strādā pastiprinātā režīmā un iejaucas pat sīkākajos incidentos.

Paredzams, ka EURO 2012 Krievijas un Polijas spēles dienā Varšavā papildus strādās aptuveni 6000 policistu, bet vēl aptuveni 600 darbinieki būs iesaistīti no Varšavas varas iestādēm. Iesaistīto skaits ir aptuveni divas reizes vairāk, nekā ikdienā.

Polijas futbola savienības prezidents Gžegožs Ljato aicināja abu pušu līdzjutējus būt pacietīgiem un nereaģēt uz provokācijām, ja tādas būs no pretējās nometnes. Ljato arī norādīja, ka Polijas puses sadarbībā ar UEFA turpina izmeklēt incidentu Vroclavas stadionā, kur krievu līdzjutēji piekāva stadiona darbiniekus. Kautiņa iniciatori esot indentificēti, taču vēl nav aizturēti.

"Lūdzu, nevajag arī rakņāties vēsturē. Futbolam ir jābūt ārpus politikas. Ceru, ka līdzjutēji uzvedīsies mierīgi un problēmu nebūs. Labāk runāsim tikai par futbolu," aicināja Ljato.

Tikmēr rīkotāji pārstāvis Adams Olkovičs atklāja, ka pirms spēles jau no rīta būs visu iesaistīto pušu sanāksme, kurā vienīgā tēma būs drošība. "Mums ir jāparedz visi notikuma iespējamie scenāriji. Kā zināms, pirms spēles vairāki tūkstoši krievu līdzjutēju gājienā dosies uz stadionu. Darīsim visu, kas būs mūsu spēkos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!