Par 2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīra jeb EURO 2016 pirmo pusfināla dalībnieci ceturtdien, 30. jūnijā, kļuva Portugāles izlase, kas Marseļā pēcspēles sitienu sērijā pieveica Polijas valstsvienību.

Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās 1:1, bet pēcspēles 11 metru sitienos portugāļi bija pārāki ar 5:3. Tagad 6. jūlijā Lionā Portugāle tiksies ar Velsas un Beļģijas pāra uzvarētāju.

Portugāles izlase turpina savu veiksmes stāstu, jo EURO 2016 nav uzvarējusi nevienu spēli pamatlaikā, bet aizkļuvusi līdz pusfinālam. Savukārt Polija pirmo reizi piedalījās Eiropas čempionātu finālturnīru izslēgšanas spēlēs un pārvarēja pirmo kārtu, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kas ir labākais sasniegums valstsvienības vēsturē.

Jau spēles otrajā minūtē, gūstot otros ātrākos vārtus Eiropas čempionāta finālturnīru vēsturē, Poliju vadībā izvirzīja Roberts Levandovskis. Polijas izlases kapteinis šogad līdz šim nebija guvis nevienus vārtus valstsvienības rindās, bet "sauso" sēriju pārtrauca tika atbildīgā mačā.

$duelID=477;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pārsvaru Polija nenosargāja vēl pirmajā puslaikā, kura beigās pēc 18 gadus vecā Renatu Sančesa sitiena rikošetā bumba ielidoja Polijas vārtos. Portugāles uzlēcošā zvaigzne kļuva par trešo jaunāko vārtu guvēju finālturnīru vēsturē.

Aktīvi aizvadītajā pirmajā puslaikā abām komandām bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, bet otrajā puslaikā futbolisti darbojās jau daudz piesardzīgāk. Labākā iespēja izraut uzvaru bija Portugālei, taču tās lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu 86. minūtē lieliskā situācijā piecu metru attālumā no vārtiem netrāpīja pa bumbu.

Pēcspēles 11 metru sitienu sērijā komandas realizēja savus pirmos trīs mēģinājumus, bet ceturtajā piegājienā Jakuba Blaščikovska sitienu atvairīja Rui Patrisiu. Nākamo sitienu realizēja Portugāles iepriekšējās spēles varonis Rikardu Kvarešma, atkal palīdzot savai valstsvienībai neizkirst no EURO 2016.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!