Foto: AFP/Scanpix
Lai arī Itālijas izlase piedzīvoja zaudējumu 2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālā, komandai šis bija fantastisks turnīrs, pēc mača teica valstsvienības galvenais treneris Čezāre Pradelli.

Atgādinām, ka Itālijas izlase svētdien EURO 2012 finālā ar rezultātu 0:4 piekāpās Spānijai, kura pirmo reizi futbola vēsturē triumfēja Eiropas čempionātā divas reizes pēc kārtas.

"Jau pašā spēles sākumā redzējām, ka pretinieki izskatās svaigāki. Mums aizvadītās nedēļas laikā nācās iztērēt daudz enerģijas," UEFA oficiālajā mājaslapā citēts Prandelli. "Mēs nepieļāvām kļūdas, bet mums no spēlēs sākuma vajadzēja viņus vairāk ierobežot. Ar fizisko sagatavotību mums bija lielas problēmas.

"Mums šis bija fantastisks turnīrs, un man ir jāapsveic spēlētāji," turpināja speciālists.

Spānija trešo reizi vēsturē uzvarēja Eiropas čempionātā un trešo reizi pēc kārtas uzvarēja kādā no lielajiem turnīriem. Iepriekš Spānija Eiropas čempionātā uzvarēja 1964. un 2008.gadā. Tāpat šī bija pārliecinošākā uzvara Eiropas čempionātu finālos. Līdz šim pārliecinošākā uzvara bija 1972.gadā, kad VFR ar 3:0 pieveica PSRS.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!