Foto: AP/Scanpix/LETA
Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Portugāles valstsvienība otrdien Ferenca Puškāša vārdā nosauktajā stadionā Budapeštā pēdējās minūtēs pārvarēja izbīli un guva trīs vārtus, ar rezultātu 3:0 (0:0) pieveicot Ungārijas valstsvienību.

Šajā mačā Krištianu Ronaldu oficiāli kļuva par pirmo futbolistu, kurš piedalījies piecos Eiropas čempionāta finālturnīros. Viņš šajā mačā guva divus vārtus un ar 11 gūtajiem vārtiem 22 spēlēs kļuva par turnīra visu laiku labāko vārtu guvēju. Pirms šī mača Ronaldu līdera godu dalīja ar Mišelu Platinī, kuram deviņu vārtu gūšanai vajadzēja tikai piecas spēles.

Portugāles futbolisti spēles pirmajā puslaikā daudz spēlēja ar bumbu un lūkoja uzlauzt ungāru sīksto aizsardzību. Djogo Žota bija aktīvs uzbrukumā un viņam bija iespējas gūt vārtus, bet Pēteru Gulāši pārspēt viņam neizdevās. 30. minūtē Krištianu Ronaldu ar galvu sita pāri vārtiem, bet septiņas minūtes vēlāk vienā no saviem retajiem uzbrukumiem devās ungāri. Pēc standartsituācijas izspēles ar galvu sita Ādams Salai, bet Rui Patrisiu tvēra bumbu.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar divām teicamām Portugāles iespējām – Žota 40. minūtē no soda laukuma vidus pēc pusapgrieziena nepārspēja vārtsargu, bet 45. minūtē Ronaldu uzņēma Rafaela Gerreiru piespēli, bet no tuvas distances sita pāri.

Otrā puslaika sākumā abām komandām bija momenti uzbrukumā, bet 57. minūtē Rolands Šalai izdarīja bīstamu sitienu pa vārtiem, bet vārtsargu nepārspēja. Turpinājumā Portugāle darbojās ar bumbu, bet tai bija grūtības ar vārtu gūšanas iespēju veidošanu. Tad 80. minūtē uz maiņu Sabolcs Šēns saņēma piespēli un pa labo malu devās soda laukumā, noslēgumā izdarot sitienu vārtu apakšējā stūrī un pārspējot Rui Patrisiu. Tomēr piespēles saņemšanas brīdī viņš bija aizmugures stāvoklī, tāpēc gols netika ieskaitīts. Tomēr Portugāles futbolistiem tas bija pamatīgs izbīlis.

Četras minūtes vēlāk Portugāle ar lielu veiksmes palīdzību izvirzījās vadībā – jau Rafas Silvas piespēle pēc rikošeta nonāca pie Rafaela Gerreiro, un viņš sita pa vārtiem. Bumba no aizsarga kājas strauji mainīja lidojuma virzienu un ielidoja Ungārijas vārtos. Mirkli vēlāk uz Ungārijas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Ronaldu, bet tad kompensācijas laikā viņš noslēdza teicamu izspēli un ar saviem 106. vārtiem Portugāles valstsvienībā noslēdza maču.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1455;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!