Foto: Reuters/Scanpix

Par 2012.gada Eiropas futbola čempionāta pusfināla pirmo dalībnieci ceturtdien kļuva
Portugāles izlase, kas ceturtdaļfinālā aizraujošā cīņā ar 1:0 (0:0) pieveica Čehiju.

Kopš Eiropas čempionātā 16 komandas spēlē pēc šādas formulas, Portugāle ceturto reizi iekļūst pusfinālā. Tagad pusfinālā portugāļi 27.jūnijā tiksies ar Spāniju vai Franciju.

Uzvaras vārtus portugāļiem 79.minūtē guva komandas kapteinis Krištianu Ronaldu.


EURO 2012 laikā pēc katras spēles izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso! $t1='portugale'; $t2='cehija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Spēli aktīvāk iesāka Čehijas futbolisti, kuru centieni pēc stūra sitieniem gan nebija veiksmīgi. Čehu centieni izveidot momentus ar piespēlēm no malām arī bija nesekmīgi, jo portugāļi nevainojami spēlēja aizsardzībā.

Pirmā puslaika otrajā pusē jau daudz vairāk bumbu kontrolēja Portugāle, kas arī izveidoja vairākus momentus. Tomēr sitieni no distances bija neprecīzi, bet citos gadījumos portugāļus pēc ielaušanās soda laukumā atbruņoja čehi. Bīstamāko momentu pirmā puslaika izskaņā izveidoja portugāļi – Ronaldu saņēma bumbu soda laukumā, teicami to apstrādāja un pēc pagrieziena sita, bet bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Otrajā puslaikā laukumā jau pilnībā dominēja Portugāles futbolisti, kas savu pārākumu apliecināja arī ar skaitļiem uz tablo. Portugāles pārsvaru mačā apliecina arī statistika – 57% bumbas kontroles, 20 sitieni pa vārtiem (čehiem tikai divi) un pieci sitieni vārtu rāmī (čehiem neviens).

Otrā puslaika pirmajās minūtēs savas iespējas neizmantoja Ronaldu, Nani un Almeida. Portugāļi uzbruka arvien bīstamāk un vairāk, bet Čehijas vārtos nevainojami spēlēja Petrs Čehs, kurš glāba savu valstsvienību vairākās šķietami bezcerīgā situācijās. Pēc spēcīga soda sitiena Ronaldu vēlreiz trāpīja pa stabu, bet 79.minūtē Čehs neglāba čehus – pēc centrējuma Ronaldu "iznira" no Gebre Selasijas muguras un ar sitienu ar galvu pārspēja Čehu.

Pēdējās minūtēs čehi centās kaut ko darīt lietas labā, taču portugāļi turpināja tehniski un aktīvi darboties, neļaujot pretiniekiem izveidot ko bīstamu. Pēdējā minūtē pēc stūra sitiena portugāļu soda laukumā devās arī Čehs, taču arī šie centieni Čehijai bija nesekmīgi – Portugāle uzvarēja ar 1:0 un tagad EURO 2012 pusfinālā tiksies ar Spāniju vai Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!