Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") grupu turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē Krievija ar rezultātu 1:0 (1:0) Sanktpēterburgas stadionā pārspēja Somiju un guva pirmo uzvaru turnīrā.

Jau spēles trešajā minūtē somi pārtvēra bumbu un pēc centrējuma Joels Pohjanpalo ar galvu raidīja bumbu vārtos, tomēr viņu otrie gūtie vārti "Euro 2020" turnīrā netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ. Krievijai mača turpinājumā bija pārsvars laukumā, bet somiem bija momenti pretuzbrukumos.

Tad pirmā puslaika kompensācijas laikā Aleksejs Mirančuks guva skaistus vārtus un deva Krievijai vadību. Viņš izspēlēja "sieniņu" ar Magomedu Ozdojevu un no soda laukuma iegrieza bumbu tālajā vārtu stūrī.

Otrajā puslaikā Somijas futbolisti spēles gaitu izlīdzināja un divas iespējas gūt vārtus neizmantoja Tēmu Puki, bet Aleksandrs Golovins sita nedaudz garām vārtiem. Nākamajās minūtēs pretuzbrukumā Rifats Žemaletdinovs un Dalers Kuzjajevs Krievijas pretuzbrukumos nespēja gūt vārtos, otrajā epizodē teicami spēlējot Somijas vārtsargam Lukasam Hradeckim. Spēles rezultāts šajā mačā tā arī nemainījās, un Krievijas svinēja uzvaru.

Jāatzīmē, ka Krievijas izlasē savainojumu guva naturalizētais malējais aizsargs Brunu Fernandešs, bet vēl vairākiem futbolistiem bija nepieciešama mediķu palīdzība laukumā, kad tika piedzīvotas sadursmes.

Krievijas izlasei šī bija pirmā uzvara B apakšgrupā, bet Somijai – pirmais zaudējums.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

$duelID=1459;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!