Somijas futbola izlase ar pārsteidzošu uzvaru sestdien, 12. jūnijā, debitēja Eiropas čempionāta finālturnīrā "Euro 2020", B grupas spēlē Kopenhāgenā ar 1:0 (0:0) sarūgtinot mājinieci Dānijas valstsvienību. Mačs gan paliks dramatisku notikumu ēnā, jo pirmā puslaika izskaņā mediķiem laukumā izdevās glābt dāņu pussarga Kristiana Ēriksena dzīvību.

Spēles 43. minūtē Somijas laukuma pusē Ēriksens lēniem soļiem devās gar sānu līniju un pēc dažiem soļiem saļima. Uzreiz laukumā izskrēja komandas mediķi, vēlāk laukumā devās stadionā esošā mediķu brigāde.

Futbolistam laukumā veica mākslīgo elpināšanu, sirds masāžu un citus atdzīvināšanas pasākumus, kas bija sekmīgi. Vēlāk publicētajās fotogrāfijās redzams, ka futbolists nestuvēs bija pie samaņas un viņam ir skābekļa maska.

Pēc vairāk nekā pusstundas UEFA paziņoja, ka futbolists ir pie samaņas un viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Pēc nepilnām divām stundām, konsultējoties ar abu komandu spēlētājiem, UEFA nolēma spēli turpināt un nospēlēt līdz galam šajā pašā vakarā.

Gan pirms dramatiskajiem notikumiem, gan arī pēc spēles atsākšanas laukumā pilnībā dominēja mājiniece Dānija, kas izdarīja 22 sitienus. Seši no šiem sitieniem bija vārtu rāmī, vēl deviņi lidoja garām vārtiem, bet septiņus sitienus bloķēja somi.

Tikmēr Somija, kurai šī bija debija Eiropas čempionātu finālturnīros, savā pirmajā spēlē lielajā sporta forumā izdarīja vienu vienīgu sitienu. Bet tas bija precīzs. 60. minūtē pēc centrējuma no aizsarga aizsega izskrēja Joels Pohjanpalo un ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Dānijai bija laba iespēja vismaz tikt pie punkta spēlē, bet 74. minūtē Pjēra Emiles Hojbjerga "pendeli" atvairīja vārtsargs Lukass Hradeckis.

$duelID=1439;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvā spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!