Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola izlases kapteinis Serhio Ramoss pēc zaudējuma Horvātijai Eiropas čempionāta grupu turnīra pēdējā spēlē atzina, ka labāk nerealizēt soda sitienu grupas spēlē nekā vēlāk izslēgšanas turnīrā.

Kā ziņojām, Spānijas izlase pēdējā D grupas spēlē piekāpās Horvātijai ar 1:2, taču iekļuva turnīra nākamajā kārtā, kur astotdaļfinālā pirmdien, 27. jūnijā, tiksies ar Itāliju. Serhio Ramoss šai mačā izpildīja soda sitienu, taču Horvātijas izlases vārtsargs pēc Ramosa komandas biedra Lukas Modriča padoma bumbu atvairīja.

"Modričs viņam ieteica neraustīties un atsist uz labo pusi," saka Ramoss. "Luka mani lieliski pazīst, jo mēs kopā trenējamies katru dienu. Vārtsargs nogaidīja līdz pēdējam mirklim, bet es pēdējā brīdī pārdomāju, uz kuru pusi sist."

"Soda sitienus "nomāzēt" var tikai tas, kurš tos izpilda," norāda Ramoss. "Ceru, ka šis mans misēklis vēlāk neizrādīsies liktenīgs. Labāk aizsist garām grupu turnīra spēlē nekā pusfinālā vai astotdaļfinālā."

Komandas kapteinim piekrīt arī uzbrucējs Nolito. "Zaudēt nevienam nepatīk," viņu citē izdevums "Football Espana". "Mēs kontrolējām spēles gaitu, taču horvātiem izdevās gūt otros vārtus. Nu ko, jāturpina iet uz priekšu. Mēs neviena nebaidāmies un cīnīsimies līdz galam. Mēs zaudējam, taču iekļuvām izslēgšanas spēlēs. Ir jāizlabo kļūdas un jāgatavojas nākamajam mačam. Labāk zaudēt šodien nekā pirmdien, jo Itālija ir nopietns pretinieks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!