Latvijas futbola valstsvienība šā gada otrajā pārbaudes spēlē pret Poliju parādījusi nesliktu sniegumu, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Kā ziņots, otrdien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notikušajā mačā Latvijas izlase zaudēja Polijai ar rezultātu 0:1 (0:0).

Polija būs viena no šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra saimniecēm.

"Kaut zaudējām, mūsu spēle nebija slikta. Kā treneris redzēju, ka komanda bija kaujinieciska un enerģiska, un tai nebija autoritāšu pretinieku rindās," Starkovs izsakās Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā internetā ievietotajā video. "Taču jāatzīst, lai arī spēlējām ne pret spēcīgāko Polijas izlases sastāvu, pretinieku rindās bija daudzi kvalificēti futbolisti, kuri ikdienā spēlē labos klubos."

"Spēlējām enerģiski gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ja sportiskā veiksme būtu mūsu pusē, varējām izvirzīties vadībā un mača iznākums varēja būt savādāks," sacīja Starkovs. "Polijas izlases sastāvā bija lieliski futbolisti, kuri spēlēs arī Eiropas čempionāta finālturnīrā."

Starkovs īpaši izcēla vārtsarga Pāvela Doroševa sniegumu, kurš mačā pret Poliju debitēja Latvijas valstsvienības pamatsastāvā.

"Pirms spēles treneru štābā bija daudz pārdomu un diskusiju, taču domāju, ka izvēloties Doroševu mēs nekļūdījāmies. Viņš tika galā ar psiholoģisko spiedienu - bija jāieņem Andra Vaņina vieta un jāparāda, ka esi cienīgs. Doroševs nospēlēja ļoti labi," izteicās Starkovs. "Pirmajā puslaikā viņš divas trīs reizes atvairīja sitienus, bet otrajā puslaikā ielaida vienus vārtus, kuros laikam tomēr kļūdījās aizsargi."

"Kopumā tādu nopietnu problēmu pret Poliju nebija, jo sastāvs mums ir stabils. Vienīgi vārtsarga pozīcija, jo tā ir svarīgākā pozīcija - ja vārtsargs kļūdās, tas padara nervozu visu komandu. Tāpēc esmu sajūsmā par Doroševu, ka šādā situācijā, kad daudzi ar aizdomām viņu vēroja, viņš teicami izturēja šo eksāmenu. Šeit jāpateicas arī vārtsargu trenerim Aleksandram Kulakovam, kurš ar Doroševu daudz strādāja individuāli," atzina Starkovs.


Tāpat Starkovs izteicās, ka uzbrucējam Artjomam Rudņevam, kurš turpmāk spēlēs Vācijas bundeslīgas komandā Hamburgas HSV, vēl ļoti daudz jāstrādā gan pie individuālās tehnikas, gan taktiskās izpratnes.

"Tāpat Rudņevam jāpēta pretinieki un viņu vājās vietas. Rupji runājot, tāpat vien neizlauzīsies. Jo augstāks līmenis, jo grūtāk to izdarīt. Tāpēc šāda spēle pret Poliju bija noderīga arī Artjomam - nevis vienkārši nospēlēt un aizmirst, bet kā laba mācība. Spēle jāizanalizē, jāizvērtē, jāieklausās treneros un jāizdara secinājumus. Pretējā gadījumā būs grūti šādus spēcīgus aizsargus apspēlēt," uzskata Starkovs.

Nākamās pārbaudes cīņas Latvijas valstsvienībai plānotas no 1. līdz 3.jūnijam Igaunijā, kur notiks tradicionālā Baltijas kausa izcīņa. Tāpat pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma Latvija 15.augustā izbraukumā pārbaudes mačā sacentīsies ar Melnkalni.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Starkovs uzsvēra, ka septembrī komandas sastāvs varētu būt pavisam cits.

"Vienmēr iejaucas slimības, savainojumi, diskvalifikācijas un slikta forma. Protams, Kaspars Gorkšs un Deniss Ivanovs jau vairākus gadus ir stabili mūsu centra aizsargi. Taču, piemēram, Gorkšam sezona beidzās pirms trijām nedēļām un to varēja just - tātad nav cilvēka, kurš 365 dienas gadā varētu būt lieliskā formā. Tāpēc svarīgi ir arī pilnvērtīgi un kvalificēti rezerves spēlētāji," teica Starkovs.

Savukārt runājot par Baltijas kausa izcīņu, Starkovs izteicās, ka Latvijas izlasei šajā turnīrā jāspēlē spēcīgākajā sastāvā.

"Svarīgi, lai netiktu tērēts laiks kaut kādiem eksperimentiem. Mums ir jāspēlē, lai uzvarētu, jo uzvarētāju gars un futbolistu izaugsme var būt tikai pēc uzvarētiem mačiem. Jācenšas izcīnīt Baltijas kauss. Protams, nebūs dažu labāko futbolistu. Noteikti nespēlēs Gorkšs un Ivanovs, jo viņiem pēc sezonas jāatjaunojas un jātiek galā ar savainojumiem. Mums tas arī ir izdevīgi, jo līdz augustam un septembrim nav daudz laika," par Baltijas kausa izcīņu izteicās Starkovs.

"Mēģināsim savākt iespējami spēcīgāko sastāvu, lai pret Lietuvu būtu lielas iespējas uzvarēt. Baltijas kausu kā turnīru ļoti cienām, jo tas ir viens no vecākajiem Eiropā. Agrāk dominēja Lietuva, bet pēdējos desmit gados tieši Latvija, tāpēc atkal ceram nospēlēt godam," piebilda Starkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!