Foto: Reuters/Scanpix
Šveices izlases futbolists Džerdans Šakiri, ironizējot par svētdien Eiropas čempionāta finālturnīra A apakšgrupas spēlē piedzīvoto, kad viņa pārstāvētās komandas spēlētājiem mačā ar Franciju tika saplēsti četri krekli, izteica cerību, ka kreklu ražotāju kompānija "Puma" neražo prezervatīvus.

A apakšgrupas spēlē starp Šveici un Franciju pirmajā puslaikā neizturēja šveiciešu spēlētāju Admira Memedi, Briela Embolo, Blerima Džemaili un Granita Džakas krekli, piedevām Džakam to nācās mainīt arī otrajā puslaikā.

"Ceru, ka "Puma" neražo prezervatīvus," par futbolam neraksturīgo situāciju intervijā Šveices raidorganizācijai SRF pirmdien ironizēja Šakiri.

Šveices izlases tehniskais partneris, kas piegādā ekipējumu, ir Vācijas kompānija "Puma", kura pirmdien veica iekšēju izmeklēšanu, konstatējot, ka vainojams ir nekvalitatīvais materiāls, kurš arī cietis ražošanas procesā, kas noticis Turcijā.

Kompānija neslēpa, ka kopumā spēles laikā tikuši saplēsti vai ieplīsuši pat septiņi krekli. "Puma", kura šajā čempionātā "apģērbj" piecas komandas, uzsvēra, ka pirms tam desmit mačos, kuros piedalījušās šīs piecas komandas, līdzīgas problēmas nav konstatētas. "Kompānija nožēlo notikušo un atvainojas Šveices Futbola asociācijai un tās futbolistiem," teikts "Puma" paziņojumā.

"Puma" sporta formu piegādā arī Austrijas, Čehijas, Itālijas un Slovākijas izlasēm.

Interesanti, ka krekli nebija vienīgie, kas plīsa šajā spēlē. Vienā no epizodēm neizturēja un pārplīsa arī "adidas" ražotā bumba.

Jau ziņots, ka Francijas un Šveices izlašu spēle noslēdzās bez gūtiem vārtiem (0:0). Francijas izlase A apakšgrupā ar septiņiem punktiem trīs mačos nodrošināja pirmo vietu, Šveice ar pieciem punktiem bija otrā, Albānija ar trīs punktiem palika trešā, saglabājot izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, bet Rumānijai, kura tika pie viena punkta, čempionāts ir noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!