Foto: Reuters/Scanpix

2016. gada Eiropas futbola čempionātā ieviestās formāta izmaiņas, kad finālturnīrā iekļūst "mazo futbola valstu" izlases, ir sevi attaisnojušas, uzskata Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA).

Kā zināms, šogad pirmo reizi Eiropas futbola čempionāta finālturnīru iesāka 24 valstu izlases, bet debitantes Islande un Velsa attiecīgi ir tikušas līdz ceturtdaļfinālam un pusfinālam. Līdz tam - no 1996. līdz 2012. gadam - finālturnīrā spēlēja 16 komandas.

"Daudzi uztraucās, ka jaunais turnīra formāts nebūs veiksmīgs, taču viss izdevās," UEFA izpilddirektoru Martinu Kallenu citē aģentūra TASS. "Mēs jau pieredzējām, kā divas komandas tika tālāk kā jebkurš būtu paredzējis pirms čempionāta. Tas nāk par labu gan futbolam, gan skatītājiem."

"Līdzjutēji izrāda milzīgu entuziasmu, redzot savu komandu progresu. Mēs to pieredzējām Ziemeļīrijas, Velsas un Islandes izlašu spēlēs," norāda Kallens. "Lai arī islandieši ceturtdaļfinālā smagi zaudēja Francijai, viņi ir ļoti lepni par savu komandu, priecājas par iekļūšanu ceturtdaļfināā, ļoti daudz no Islandes ieradās Parīzē, lai to nosvinētu kopā ar izlasi. Tas dod lielas cerības uz futbola attīstību. Vēl vairāk bērnu sāks spēlēt futbolu un es uzskatu, ka tas ir ļoti labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!