Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) izplatījusi paziņojumu, kurā piedraudējusi Krievijai un Anglijai ar izslēgšanu no Eiropas futbola čempionāta finālturnīra, ja abu valstu futbola līdzjutēji nepārstās iesaistīties kautiņos un nekārtībās, ziņo portāls "Sky News".

"UEFA izpildkomiteja nekavēsies piemērot sankcijas pret Anglijas (FA) un Krievijas (RFU) Futbola federācijām, ieskaitot abu komandu potenciālu izslēgšanu no turnīra, ka šādas nekārtības atkārtosies," teikts organizācijas paziņojumā.

Kā ziņojām, dienu pirms čempionāta sākuma angļu futbola fani sarīkoja nekārtības Marseļā, iesaistoties sadursmēs ar vietējiem, kuri arī provocējuši iereibušos britus. Sadursmes ar policiju un starp faniem turpinājās arī sestdien, kad pilsētā uz Anglijas un Krievijas izlases maču ieradās krievu fani.

Lielākais skandāls izcēlās uzreiz pēc mača "Velodrome" stadionā, kad krievu līdzjutēji, neievērojot stadiona darbinieku brīdinājumus, iebruka angļu skatītāju sektorā un uzsāka kautiņu.

Lai izvairītajos no agresīvajiem krieviem, daudzi skatītāji riskēja un lēca no liela augstuma pāri apmalēm. Īpašu mediju sašutumu izraisīja tas, ka šajā sektorā atradās arī fani ratiņkrēslos, kurus, incidentam sākoties, stadiona darbinieki apsargāja īpaši, jo šie cilvēki nespētu aizmukt no kaušļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!