Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju savienība (UEFA) ierosinās disciplinārlietu pret Horvātijas Futbola federāciju (HFF) par incidentu Eiropas čempionāta mačā starp Čehiju un Horvātiju, ziņo aģentūra TASS.

Kā ziņojām, šī spēle tika pārtraukta uz astoņām minūtēm, kad horvātu līdzjutēji uz laukuma sameta aizdegtas petardes. Incidents notika mača 85. minūtē, kad rezultāts bija 2:1 horvātu labā.

Kamēr stadiona darbinieki petardes novāca no laukuma, horvāt futbolisti vērsās pie saviem līdzjutējiem ar lūgumu nomierināties. Kad spēle atjaunojās, čehi drīz vienu izlīdzināja rezultātu, kas arī palika mača galīgais iznākums - 2:2.

"Lieta pret HFF tiks atklāta sestdien, 18. jūnijā, kad UEFA saņems spēles delegāta un tiesnešu atskaites," teikts UEFA paziņojumā.

Horvātijas izlases galvenais treneris Ante Čačičs pēc spēles salīdzināja neuzvedīgos līdzjutējus ar teroristiem. "Viņi ir sporta teroristi. Šie cilvēki nav līdzjutēji - tie ir huligāni, kuriem nav vietas stadionā," izteicās treneris. "Mūs sāpināja tas, kas šodien notika. Tos, kuri to izdarīja, vajag identificēt un sodīt. 95% mūsu līdzjutēju nosoda šos cilvēkus, kas mūs apkaunoja visas Eiropas acu priekšā."

Šī būs jau otrā disciplinārlieta, ko UEFA ierosinās pret HHF. Pirmā ir par fanu uzvedību šāgada Eiropas čempionāta spēlē pret Turciju. Lēmums šai lietā tiks izziņots 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!