Foto: AP/Scanpix

2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīru ar smagu uzvaru sestdien sāka viena no sacensību galvenajām favorītēm Vācijas futbola izlase, kas B grupas mačā ar 1:0 (0:0) pieveica Portugāli.

Uzvaru Vācijai atnesa Mario Gomess, vārtus gūstot 72.minūtē.

Bezgaumīgā un diezgan garlaicīgā pirmajā puslaikā komandas sevišķi bīstamus momentus neizveidoja. Visu pirmo puslaiku ievērojams teritoriāls pārsvars bija Vācijai, bet teicama izdevība pēdējā minūtē bija Pepem, kura sitiens trāpīja pa Vācijas izlases vārtu pārliktni.


EURO 2012 laikā katras spēles laikā izvēlies savu Spēles Zvaigzni un nobalso!
$t1='vacija'; $t2='portugale'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/euro2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Otrajā puslaikā komandas atdzīvojās un jau pirmajās minūtēs apmainījās ar labām situācijām. Pēc aktivitātes otrā puslaika sākumā komandas atkal pierima, bet tad atdzīvojās – un paveica Vācija, gūstot vārtus. 72.minūtē pēc centrējuma portugāļi nepieskatītu atstāja Mario Gomesu, kurš skaistā lēcienā ar galvu guva vārtus.

Pēc gūtajiem vārtiem spēle stipri atdzīvojās, un svaigumu ieviesa arī uz maiņu iznākušie portugāļu futbolisti. Pēdējās minūtēs jau Portugāles izlase diktēja notikumus laukumā, 88.minūtē uz maiņu iznākušais Oliveira atdeva teicamu piespēli gar vārtiem, bet Valeras sitienu bloķēja vācu vārtsargs Manuels Noiers. Savukārt kompensācijas laikā Krištianu Ronaldu "uztaisīja" situāciju Nani, taču viņa sitienu bloķēja vācu aizsargi.

Atgādinām, ka dienas pirmajā spēlē B grupā Dānija sensacionāli ar 1:0 pieveica Nīderlandi. Pēc pirmās spēļu kārtas par "nāves grupu" dēvētajā B apakšgrupā Dānijai un Vācijai ir pa vienai uzvarai, bet Nīderlandei un Portugāli – pa vienam zaudējumam. EURO 2012 nākamajā spēļu kārtā šajā grupā 13.jūnijā Dānija tiksies ar Portugāli un Vācija ar Nīderlandi, bet 17.jūnijā – Portugāle pret Nīderlandi un Dānija pret Vāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!