Foto: AP/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta pusfinālā sestdien, 2. jūlijā, ar dramatisku uzvaru iekļuva Pasaules kausa īpašniece Vācija, kas pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Itālijas valstsvienību.

Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā vācieši uzvarēja ar 6:5. Komandas uzvarētāju noskaidroja tikai devītajā sitienu sērijā, kurā 26 gadus vecā aizsarga Mateo Darmjana sitienu atvairīja Vācijas vārtsargs Manuels Noiers, bet pēc tam precīzs bija Jonass Hektors.

Tagad EURO 2016 pusfinālā 7. jūlijā Marseļas stadionā Vācijas vaslstvienība tiksies ar Francijas un Islandes dueļa uzvarētāju.

Vācijas un Itālijas dueli daudzi speciālisti pirms spēles nosauca par "finālu pirms fināla". Pirmajā puslaikā komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, un šajā taktiskajā cīņā nebija daudz vārtu gūšanas momemtu. Situācija izmainījās otrajā puslaikā, kad komandas atdzīvojās, bet to sekmēja arī Vācijas gūtie vārti - 65. minūtē pēc vienas no retajām Itālijas kļūdām labu piespēli soda laukumā izdarīja JOnass Hektors un Mesuts Ezils panāca 1:0.

Itālijai izlīdzinājumu panākt "palīdzēja" paši vācieši, jo 78. minūtē savā soda laukumā ar roku nospēlēja Žeroms Boatengs, bet piešķirto "pendeli" realizēja Leonardo Bonuči.

Turpinājumā gan pamatlaikā, gan pagarinājumā tuvāk vārtu guvumam bija Vācija, bet izcili spēlēja pieredzējušais itāļu vārtsargs Džanluidži Bufons.

Savukārt pēcspēles 11 metru sitienu sērija ievilkās, jo komandas nespēja noskaidrot uzvarētāju pēc pirmajām piecām sitienu sērijām. Tajās abu komandu spēlētāji pieļāva pa trīs kļūdām, bet pēdējā sitienā Bastians Švainšteigers sita pāri vārtiem, tādējādi neizmantojot iespēju laicīgi nodrošināt uzvaru savai komandai.

Sitienu devītajā sērijā Darmjana diezgan viegli izpildīto sitienu bez lielām grūtībām atvairīja Noiers, bet Hektora sitienu Bufons nespēja vert, tādējādi Vācija iekļuva EURO 2016 pusfinālā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=481;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!