Foto: AFP/Scanpix
Eiropas futbolā čempionātā , kas risinās Polijā un Ukrainā, šodien tiek aizvadīta otrā pusfināla spēle, kurā Vācijas izlase spēkosies ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju.

Mačs Varšavā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Apakšgrupu turnīra pirmajā kārtā pirmajā mačā Vācija ar 1:0 pieveica Portugāli, tad ar 2:1 uzvarēja Nīderlandi un ar 2:1 pieveica arī Dāniju.

Ar maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem Vācijas izlase B grupā ieņēma pirmo vietu, bet vēlāk ceturtdaļfinālā ar 4:2 uzvarēja Grieķiju.

Savukārt Itālijas futbolisti apakšgrupu sacensību pirmajās divās kārtās cīnījās neizšķirti 1:1 attiecīgi ar Spāniju un Horvātiju, bet trešajā spēlē ar 2:0 pieveica Īrijas valstsvienību.

Ar pieciem punktiem Itālijas izlase ierindojās C grupas otrajā pozīcijā, bet ceturtdaļfināla cīņā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Anglijas valstsvienību.

Kā ziņots, pirmajā pusfināla spēlē trešdien pašreizējā pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja Portugāli.

Finālspēle paredzēta svētdien. Atšķirībā no Pasaules kausa finālturnīra Eiropas čempionātā jau kopš 1984.gada netiek aizvadīta spēle par trešo vietu.

Kā ziņots, ar Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) zīmi šis ir 14.Eiropas čempionāta finālturnīrs, bet divās valstīs vienlaicīgi sacensības notiek trešo reizi. Pirmo reizi divām valstīm turnīrs tika uzticēts 2000.gadā, kad kontinenta spēcīgākās izlases sacentās Nīderlandē un Beļģijā, bet pirms četriem gadiem turnīru uzņēma Austrija un Šveice.

Pēc uzvaras 2008.gada Eiropas čempionātā un 2010.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā Spānijas izlase var kļūt par pirmo nacionālo futbola vienību vēsturē, kas uzvarējusi trīs galvenajos starptautiskajos turnīros pēc kārtas. Tāpat līdz šim neviena izlase nav pratusi uzvarēt divos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Šīgada čempionāts īpaši zīmīgs ir ar to, ka pēdējo reizi tajā pulcējas 16 komandas. Sākot ar nākamo čempionātu, kas 2016.gadā notiks Francijā, finālturnīrā startēs jau 24 vienības.

Vācijas izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

vārtsargi - Manuels Noiers (Minhenes "Bayern", Vācija), Tims Vīze (Brēmenes "Werder", Vācija), Rons-Roberts Cīlers ("Hannover 96", Vācija);

aizsargi - Žeroms Boatengs, Holgers Badštūbers, Filips Lāms (visi - "Bayern"), Pērs Mertezakers (Londonas "Arsenal", Anglija), Matss Hummelss, Marsels Šmelcers (abi - Dortmundes "Borussia", Vācija), Benedikts Hevedess (Gelzenkirhenes "Schalke 04", Vācija);

pussargi - Mesuts Ezils, Sami Kedira (abi - Madrides "Real", Spānija), Tonijs Kross, Tomass Millers, Bastians Šveinšteigers (visi - "Bayern"), Mario Gēce, Ilkajs Gundogans (abi - Dortmundes "Borussia"), Larss Benders, Andrē Širle (abi - Leverkūzenes "Bayer", Vācija);

uzbrucēji - Mario Gomess ("Bayern"), Miroslavs Kloze (Romas "Lazio", Itālija), Lukašs Podoļskis ("Arsenal"), Marko Reiss (Menhengladbahas "Borussia").

Itālijas izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

vārtsargi - Džanluidži Bufons (Turīnas "Juventus"), Salvatore Sirigva (Parīzes "Saint-Germain", Francija), Morgans de Sanktiss ("Napoli");

aizsargi - Kristiāns Madžjo ("Napoli"), Ignacio Abate ("AC Milan"), Frederiko Balcareti ("Palermo"), Leonardo Bonuči, Džordžo Kjelīni, Andrea Barzagli (visi - "Juventus"), Andželo Ogbona ("Torino");

pussargi - Andrea Pirlo, Klaudio Markisjo, Emanuēle Džakerīni (visi - "Juventus"), Daniēle de Rosi ("AS Roma"), Tjagu Mota ("Saint-Germain"), Antonio Nočerīno ("AC Milan"), Rikardo Montolīvo (Florences "Fiorentina"), Alesandro Diamanti ("Bologna");

uzbrucēji - Antonio Kasāno ("AC Milan"), Mario Balotelli (Mančestras "City", Anglija), Sebastjans Ginovinko ("Parma"), Antonio di Natale ("Udinese"), Fabio Borīni ("AS Roma").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!