Velsas un Šveices futbola izlases sestdien, 12. jūnijā, Baku olimpiskajā stadionā Eiropas čempionāta finālturnīra A grupas spēlē cīnījās neizšķirti 1:1, bet velsiešiem talkā nāca VAR (tiesneša video palīgs jeb "Video assistant referee"), kas anulēja šveiciešu vārtu guvumu.

Tādējādi A grupā pēc pirmās kārtas Itālijai ir trīs punkti, Šveicei un Velsai pa vienam, bet Turcijai - nulle punktu. Nākamajās spēlēs šajā grupā 16. jūnijā Turcija spēlēs pret Velsu, bet Itālija pret Šveici.

Šveices izlase pirmajā puslaikā bija daudz aktīvāk un pārliecinoši kontrolēja bumbu, tomēr uzluzt Velsas aizsardzību neizdevās. Toties otrā puslaika pašā sākumā šveicieši savu iespēju izmantoja - 49. minūtē Brīls Embolo teicami aizskrēja pretuzbrukumā, tika līdz labam momentam, bet Velsu glāba vārtsargs Denijs Vords. Sekoja stūra sitiens, gaisa divcīņā soda laukumā pārāks bija tas pats Embolo, panakot 1:0 Šveices izlases labā.

Šveice otrajā puslaikā neizkantoja vēl vairākas iespējas, bet savu izdevību garām nepalaida Velsa. 74. minūtē Velsa izspēlēja stūra sitienu, sekoja centrējums un Kīfers Mūrs ar galvu raidīja bumbu vārtos.

Šveice bija tuvu uzvarai. 84. minūtē uz maiņu laukumā iznāca Mario Gavranovičs, kurš jau pēc minūtes raidīja bumbu Velsas vārtos. Lai gan līnijtiesnesis neziņoja par noteikumu pārkāpumu, spēles ritējumā iesaistījās VAR, un pēc video tiesneša lēmuma vārtu guvums netika skaitīts - Gavranovičs bija aizmugurē.

Šis ir pirmais Eiropas čempionāts, kurā tiek izmantots VAR un tādējādi šī ir pirmā spēle, kurā iznākumu ietekmējis VAR lēmums.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

$duelID=1437;$eventID=29;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!