Foto: Reuters/Scanpix
2016. gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīrā piektdien, 1. jūlijā, negaidīti pusfinālā iekļuva Velsas izlase, kurai šī ir debija finālturnīros.

Ceturtdaļfināla spēlē velsieši atspēlējās un ar 3:1 (1:1) pieveica par favorīti uzskatīto Beļģiju, kas vēl nesen bija FIFA pasaules ranga līdere. Tagad pusfinālā 6. jūlijā Lionā Velsa tiksies ar Portugāli.

Tikmēr otru pusfināla dueli veidos Vācijas-Itālijas un Francijas-Islandes dueļu uzvarētāji.

Uzbrukumiem un iespējām bagātā spēlē pirmie vārtus guva beļģi - jau spēles 13. minūtē ar spēcīgu, fantastiski skaistu tālšāvienu precīzs bija Radža Naingolans. Tomēr Velsas futbolisti lēnām pārņēma iniciatīvu un 31. minūtē pēc stūra sitiena izspēles ar galvu neizšķirtu panāca velsiešu kapteinis Ešlijs Viljamss.

Otrajā puslaikā komandas turpināja veidot daudz izdevību, bet daudz aktīvāk to iesāka Beļģija, kas nepilnās piecās minūtēs trīs reizes neizmantoja lieliskas vārtu gūšanas izdevības. 55. minūtē savu iespēju garam nepalaida Velsa, kuras rindās pēc izcilas individuālās darbības soda laukumā vārtus guva Hals Robsons-Kanu. Beļģijas centieni panākt izlīdzinājumu bija nesekmīgi, bet 86. minūtē beļģu centienus apslāpēja nesen uz maiņu iznākušais Sems Voukss, kurš pēc piespēles gaisā skaistā lēcienā r galvu guva trešos vārtus Velsas izlases labā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.
$duelID=479;$eventID=13;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!