Islandes futbola izlase pirmdien, 27. jūnijā, sagādāja vienu no lielākajām sensācijām Eiropas futbola čempionāta finālturnīru vēsturē, EURO 2016 astotdaļfinālā ar 2:1 (2:1) uzvarot futbola dzimtenes Anglijas valstsvienību.

EURO 2016 laikā Islandes izlase ieguvusi miljoniem citu valstu līdzjutēju simpātijas, lai gan pašā Islandē ir tikai nedaudz vairāk par 330 000 iedzīvotāju. Kā EURO 2016 sākumā jokoja sociālajos tīklos, šobrīd iedzīvotāju skaits strauji sarucis par aptuveni 10%, jo kādi 30 000 devušies uz Franciju, lai klātienē atbalstītu savu valstvienību.

Tikmēr Islandē palikušie valsts galvaspilsētā Reikjavikā futbolu vēroja uz milzu ekrāniem pilsētas centrā.

Savukārt kāds portāla "Delfi" lasītājs "Rich Casey" islandiešu priekus izjutis klātienē, jo maču vērojis Islandes piektajā lielākajā pilsētā Selfosā.

"Selfosa, ja neskaita Reikjavikas piepilsētas, ir piektā lielākā pilsēta Islandē. Tomēr tajā dzīvo tikai seši tūkstoši iedzīvotāju. Pilsētiņas kultūras nama lielā zāle bija atdota visiem faniem. Lielie ekrāni, alus. Nejauši tur gadījās divi latviešu tūristi. Viens video fragments ir pēc brīža, kad Islande guva otros vārtus. Otrs video ir no mača 94. minūtes, kad viss kļuvis skaidrs un visa Islande jūk prātā no laimes," raksta "Rich Casey".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!