Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 28. septembrī, no plkst. 17.00 "Elektrum" Olimpiskā centra trijos peldbaseinos ikviens aicināts apmeklēt bezmaksas peldētapmācības nodarbību sertificētu treneru vadībā. Uz nodarbībām aicināti vecāki ar mazuļiem sākot no 6 mēnešu vecuma, skolnieki, pusaudži un pieaugušie. Peldētprasme ir ne tikai lieliska fiziskā aktivitāte, kas piemērota teju ikvienam, tā ir arī dzīvību saglabājoša prasme, informēja organizatori.

"Peldēšana ir vienkāršākā un drošākā fiziskās aktivitātes forma, kas piemērota gan bērniem, gan pieaugušajiem, gan arī senioriem. Jo agrīnākā vecumā tiek uzsākta peldētapmācība, jo lielāka ir iespēja, ka cilvēks iemācīsies peldēt. Tāpēc īpaši svarīgi ir strādāt ne tikai ar bērniem, bet arī ar viņu vecākiem, lai veicinātu izpratni par peldētapguves nepieciešamību. Iemācoties pareizi peldēt var ne tikai pilnveidot peldētprasmi dažādos veidos, sportot, bet arī izglābt sev un citiem dzīvību krīzes situācijās," stāsta pasākuma rīkotāja biedrības "Peldēt droši" dibinātāja Zane Grundiņa-Arāja.

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka peld labi, taču realitātē tikai katrs ceturtais spēj peldēt pietiekami labi, lai ūdenī justos droši. Pasākuma laikā sertficētu treneru vadībā ikkatrs varēs pārliecināties par savu peldētprasmi, iegūt padomus iemaņu uzlabošanai, kā arī izvērtēt dažādu treneru darbu.

Nodarbības peldbaseinā nostiprina veselību un imunitāti, labvēlīgi ietekmē asinsrites sistēmu un elpošanu. Peldot veidojas laba stāja, savukārt aktīvas nodarbības ūdenī stiprina kaulus un nervu sistēmu un uzlabo miegu, apetīti un trenē izturību. Jau no zīdaiņu vecuma veicina bērnu pareizu attīstību.

Reģistrācija dalībai izmantojot elektronisku pieteikuma anketu interneta vietnē "peldet.lv".

Biedrība "Peldēt droši" dibināta 2017. gadā ar mērķi sabiedrībā vairot izpratni par peldētprasmi kā dzīvību saglabājošu prasmi un peldēšanas nozīmi veselības veicināšanā, fiziskās sagatavotības attīstībā un imunitātes stiprināšanā sabiedrībā kopumā. Popularizēt aktīvu atpūtu un veselīgu dzīvesveidu kā pamata dzīves prasmi – jo īpaši bērnos un jauniešos.

Svarīgi ir zināt, ka iemācīties peldēt var jebkurā vecumā. Zināšanas sniedz drošības sajūtu, atpūšoties atklātu ūdenstilpņu tuvumā.

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem, peldēšana:

  • nodarbina visas muskuļu grupas, tonizējot tos, veicinot izturību
  • attīsta elpošanas sistēmu, palielinot plaušu tilpumu, kas īpaši svarīgi astmas slimniekiem
  • piemērota cilvēkiem ar traumām (rehabilitācija), slimībām, kas ierobežo kustības (artrīts)
  • ir efektīvs veids kaloriju dedzināšanā ar nolūku samazināt svaru
  • uzlabo miega kvalitāti
  • uzlabo omu
  • palīdz samazināt stresu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!