Foto: Publicitātes foto
Eiropas Sporta nedēļas ietvaros sporta klubs "Virsotne" aicina ikvienu kopā ar ģimeni un draugiem piedalīties #BeActive Eiropas Sporta nakts pasākumā Kuldīgā, kas notiks 28. septembrī Pilsētas estrādes parkā no pulksten 18:00-24:00.

Sporta nakts dalībnieki varēs izmēģināt 10 dažādas sportiskas aktivitātes un sacensties par Eiropas Sporta nakts čempiona titulu lēcienos ar lecamauklu. Šī ir lieliska iespēja ikvienam kopā ar draugiem un ģimeni aktīvā un interesantā veidā pavadīt sestdienas vakaru.

Visas sporta nakts aktivitātes ir bez maksas un piemērotas ikvienam, neatkarīgi no fiziskās sagatavotības, vecuma vai iepriekšējas sportiskās pieredzes. Interesanti būs visiem, jo ne jau bieži gadās vienā norises vietā uzspēlēt gan regbiju, gan basketbolu, gan izmēģināt frisbija (lidojošo šķīvīšu) golfu, gan arī vēl citas aktivitātes. Savu maģiju šīm sportiskajām aktivitātēm piešķirs arī tumsa, kas septembra nogalē iestājas arvien agrāk.

Pasākuma norises vietā būs nodrošināts nepieciešamais apgaismojums drošam aktivitāšu izpildījumam, lai novērstu traumu gūšanas iespējas. Pie katras aktivitātes sporta kluba "Virsotne" instruktori izstāstīs un parādīs, kā pareizi katra aktivitāte ir jāizpilda. Sporta nakts dalībniekiem būs iespēja satikt un uzdot savu jautājumus arī Olimpisko spēļu dalībniekam kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam un Pasaules čempionam skrituļslalomā Mikam Zvejniekam.

Paralēli sportiskajām aktivitātēm, sporta nakts ietvaros norisināsies arī izglītojošas lekcijas un aktivitātes par veselīgu dzīves veidu. Būs klīnikas "Piramīda" neiroloģes dr. Djačenko lekcija par veselīga un fiziski aktīva dzīvesveida nozīmi, tajā skaitā par kustību nozīmi veselu locītavu un mugurkaula profilaksei. Tur pat pie klīnikas "Piramīda" speciālistiem varēs veikt holesterīna un glikozes eksprestestu, kā arī izmērīt asinsspiedienu un uzklausīt speciālistu ieteikumus par saņemtajiem rezultātiem.

Vēl pasākuma laikā norisināsies arī nūjošanas nodarbības ar instruktoru, kas parādīs nūjošanas pamatus iesācējiem un zinošajiem nūjotājiem sniegs profesionālus ieteikumus nūjošanas tehnikas pilnveidošanai. Par kopējo sporta nakts noskaņu parūpēsies atbilstoša mūzika un DJ, kas informēs par aktuālajiem notikumiem, uzstādītajiem rekordiem un citiem interesantiem faktiem.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā un visā Eiropā notiks piekto gadu. 2019. gadā tā norisināsies no 23. līdz 30. septembrim un tās mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus un aicināt būt fiziski aktīvākiem. Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas apvieno 46 valstis un ko Latvijā īsteno LSFP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!