Foto: DELFI

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc Eiropas čempionātā ieņemtās astotās vietas atzina, ka pēdējā spēle atstājusi mieles, taču kopumā paveikts milzīgs darbs un ir daudz kas sasniegts.

Kā ziņojām, Latvijas basketbolisti "Eurobasket 2015" savā pēdējā spēlē cīņā par septīto vietu, parādot sliktāko sniegumu visa turnīra laikā, ar savu sliktāko maču turnīrā, 70:97 piekāpās Čehijai. Līdz ar to Latvija arī nekvalificējās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensībām, taču teorētiski vēl var iegūt ceļazīmi uz šo turnīru.

"Liels paldies visiem mūsu atbalstītājiem, kuri palīdzēja sagādāt īstus basketbola svētkus Rīgā un palīdzēja mums nospēlēt veiksmīgi, atkārtojot Latvijas labāko sasniegumu kopš 2001.gada. Mums bija īsts sestais spēlētājs un ceru, ka tādu atbalstu valstsvienība saņems arī turpmāk. Bija kaifs spēlēt Rīgā, un kaifs izbaudīt iespēju Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu ar Franciju 26 000 skatītāju priekšā," par komandu un tās atbalstītājiem lepns ir Bagatskis, kuru citē Latvijas Basketbola savienība. "Astotā vieta ir labs rezultāts. Protams, gribējās būt vēl augstāk un iespējas bija. Bet, paskatoties kādas komandas palika aiz mums - esam kaut ko izdarījuši. Lai arī šodienas spēle vismaz šobrīd radījusi sliktu pēcgaršu."

Runājot par sāpīgo zaudējumu, Bagatskis vērsa uzmanību uz pirmsspēles uzdevumiem un čehu stiprajām pusēm. "Pirms spēles akcentējām uzmanību uz diviem aspektiem. Pirmkārt, aizsardzībā vajadzēja noslēgt soda laukumu, kur čehi labi izmanto savas ārējās līnijas augumu pārsvaru. Otrkārt, uzbrukumā vajadzēja spēlēt pacietīgi, izdarot sagatavotus metienus, un nedodot iespēju čehiem skriet ātrajos uzbrukumos, kas viņiem parasti labi izdodas."

"Spēles sākumā daudz iemetām paši atrodot labas iespējas, bet arī daudz ielaidām, ļaujot pretiniekiem sajust spēli. Visā spēlē čehi tikai sešus punktus guva ar trīspunktu metieniem - tas skaidri norāda, ka mūsu darbībām pietrūka enerģijas un agresivitātes. Nemācējām laikus uzsist piezīmes. Tikko sāka neveikties uzbrukums, čehi uzķēra spēles ritmu, labi izmantoja ātrās pārejas," bilst Bagatskis. "Iepriekš jau teicu, ka izšķiroša nozīme būs ne tik daudz taktikas niansēm, cik psiholoģiskajiem faktoriem. Šodien mēs visi bijām "tukši". Nebijām spējuši atgūties pēc labās spēles ar Grieķijas izlasi, kurā tomēr palikām bez uzvaras. Ne mentāli, ne fiziski. Turnīra svarīgākās spēles aizvadījām ar deviņu spēlētāju spēkiem, pieciem slodze bija īpaši liela. Neviens nav no dzelzs. Protams, pretinieki bija tādā pašā situācijā un nospēlēja tādu pašu spēļu skaitu. Varbūt mēs šoreiz nemācējām sevi piespiest vēl vairāk."

"Čempionāts parādīja mūsu vājās vietas, parādīja, pie kā vēl jāstrādā. Arī to, ka esam stipri nevis kā viena vai divu līderu komanda, bet kā komanda. Tikko no kopējā ansambļa sāk krist ārā kāds spēlētājs, kuram ir nozīmīga loma, ne vienmēr izdodas atrast citus resursus. Sešus gadus izbaudīju darba procesu un visi kopā augām - gan es, kā treneris, gan spēlētāji, kā basketbolisti un personības," sacīja treneris.

$duelID=161;$eventID=7;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!