Foto: LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta pusfināla mačā par 5.-8.vietu pret Grieķiju jāmēģina spēlēt ātri un jāpaātrina spēle uzbrukumā, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, Latvijas izlase ceturtdien plkst.17 spēkosies pret spēcīgo Grieķiju, kas pirms turnīra tika uzskatīta par vienu no favorītēm. Šīs spēles uzvarētājiem turnīrs būs noslēdzies, bet zaudētāji piektdien spēlē par septīto vietu sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikāciju.

"Pret Grieķiju mums jāmēģina spēlēt ātri un jāpaātrina spēle uzbrukumā. Jāliek grieķiem kustēties aizsardzībā, jo tā ir pieredzējusi komanda, kas ļoti labi lasa spēli. Viņi nedarīs neko lieku, bet, ja liec visu laiku kustēties, viņiem būs vairāk jāstrādā. Turklāt grieķiem būs lielāka slodze aizsardzībā," žurnālistiem sacīja Bagatskis. "Manuprāt, pirms čempionāta šī komanda bija viena no favorītēm uz uzvaru turnīrā, ņemot vērā komandas komplektāciju un kā tā spēlēja līdz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālam. Pirms tam Grieķijai nebija neviena zaudējuma un tā spēlēja kvalitatīvu basketbolu."

Grieķija pirms ceturtdaļfināla bija izcīnījusi sešas uzvaras sešās spēlēs, taču par vietu pusfinālā spraigā duelī ar 71:73 piekāpās Spānijai.

"Nezinu, kā Grieķija izskatīsies ceturtdien, bet komanda ar šādiem spēlētājiem nevar spēlēt slikti. Jebkurā gadījumā mūsu uzdevums būs paātrināt spēli un spēlēt ātru basketbolu," izteicās speciālists.

Bagatskis atturējās komentēt, vai ceturtdien sagaidāmi pārsteigumi Latvijas izlases pamatpiecinieka izvēlē.

"Gribam spēlēt, to var redzēt pēc spēlētāju emocijām. Nevienā mačā neesam bijuši nolemti. Spēlētāji grib spēlēt un tas ir pats galvenais," pirms svarīgā mača pret Grieķiju uzsvēra Bagatskis. "Turnīra organizācija varēja būt labāka. Man šis nav pirmais Eiropas čempionāts. Zinu, kā ir bijis citur. Lillē nav slikti, bet varēja būt labāk. Tomēr par viesmīlību varu teikt to labāko, jo otrdien mums bija iespēja izbaudīt svētku atmosfēru, spēlējot pret Franciju. Šo maču noskatījās vairāk nekā 20 000 skatītāju."

Zīmīgi, ka pirmsspēles treniņā Grieķijas izlase atteicās runāt ar mediju pārstāvjiem, kamēr Latvijas valstsvienība latviešu žurnālistus uzaicināja vērot savu nodarbību, turklāt vēlāk ar savu autobusu aizveda viņus uz "Stade Pierre-Mauroy" stadionu, kur norisinās Eiropas čempionāta izšķirošie mači.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu bija sasniegusi otro reizi kopš neatkarības atgūšanas - 2001.gadā ar 78:114 tā kapitulēja Dienvidslāvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!