Foto: F64

2015.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīra grupu izloze ir neticami veiksmīga, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau ziņots, ka "Eurobasket 2015" grupas turnīrā Rīgā Latvijas valstsvienības pretinieces būs Beļģijas (5.septembrī), Lietuvas (6.), Čehijas (7.), Ukrainas (9.) un Igaunijas (10.) izlases. Četras labākās komandas iegūs ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru, kas no 12. līdz 20.septembrim risināsies Francijas pilsētā Lillē.

"Pirmā emocionālā reakcija: vai vispār mēdz tā paveikties? Bet – par veiksmi izlozē var runāt tikai teorētiski. Atgādināšu klasiķu tēzi, ka Eiropā basketbolu prot spēlēt visi un īpaši tas attiecas uz Eiropas čempionāta finālturnīru. Ja reiz gribam tiekties pēc nopietniem mērķiem, jāprot spēlēt ar dažāda stila un klases komandām. Tāpēc, norimstot pirmajām emocijām, teikšu tā: varēja būt nepatīkamāk, tomēr Latvijas komandas perspektīvas visvairāk būs atkarīgas no pašiem – kā sapulcēsim sastāvu, kā sastrādāsimies, kā mūsu atbalstīs līdzjutēji," kā allaž mierīgs ir Bagatskis. "Nojaušu, kādas emocijas izraisīja Beļģijas komandas kļūšana par mūsu pirmo pretinieci, taču nekādā gadījumā neveicināšu ažiotāžu uz pagātnes rēķina. Profesionālajā sportā nav ne pagātnes, ne nākotnes – ir tikai konkrētā spēle ar konkrēto pretinieku, kuru jāpārspēj. 5.septembrī laukumā dosies citas komandas, spēlei būs pavisam cits konteksts. Lai beļģi atceras, ka mūs vinnēja un domā, ka varēs to atkārtot. Mums jāizmet no galvas domas par revanšu – vienkārši jāsagatavojas pirmajam mačam ar labu komandu. "

Bagatskis atklāj, ka Lietuvas ielozēšana liks atteikties no dažiem plāniem sagatavošanās laikā. "Gribēju spēlēt ar Lietuvu jau augustā, bet viņu treneris Jons Kazlausks droši vien centīsies izvairīties. Es gan labprāt uzspēlētu ar viņiem. Mums pēdējos mačos nav gājis viegli, bet viegli nav bijis arī lietuviešiem. Ļoti ceru tikai, ka latviešiem būs pārsvars tribīnēs."

"Čehijas vienībai ir pieredzējuši līderi, taču paīss soliņš. Vairākas slavenības spēlē "Nymburk" komandas sastāvā un tikko bija Rīgā. Ukrainas komandai par labu nenāk nacionālā čempionāta līmeņa pazemināšanās visiem zināmo notikumu dēļ. Individuāli labi spēlētāji, bet redzēs, kāda šoreiz būs komanda," par pārējiem pretiniekiem saka Bagatskis. "Igaunijas basketbolistus ļoti labi pazīstam, un nedrīkstam novērtēt par zemu. Motivēti, agresīvi, tādi, kuri ne tik daudz spēlē paši, cik neļauj spēlēt pretiniekiem. Būs jābūt nopietniem un modriem. Manuprāt, mums ir izdevīgs spēļu ritms, proti, tas, ka būs jāspēlē pirmās trīs dienas pēc kārtas un tad būs brīvdiena. Bet vēlreiz atkārtošu: mūsu starts būs tik veiksmīgs, cik labi būsim sagatavojušies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!