Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc zaudējuma Grieķijai 2015.gada Eiropas basketbola čempionāta mačā ceturtdien uzvēra, ka neveiksmes pamatā bija neturēšanās pie spēles plāna un ļaušana pretiniekiem tikt pie atkārtotajiem uzbrukumiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase "mazajā pusfinālā" par 5.-8.vietu ceturtdien ar 90:97 piekāpās Grieķijas valstsvienībai. Latvijas izlasei turnīrs turpināsies ar cīņu par septīto vietu.

"Pirms mača mēs, treneri, spēlētājiem uzsvērām Grieķijas izlases spēli aizsardzībā un atgādinājām par savu spēles plānu uzbrukumā. Kā redzējām, mums viss izdevās, taču tajos brīžos, kad mēs zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām, tikām sodīti. Grieķiem bija otrās un trešās iespējas punkti, ko viņi nekavējoties izmantoja. Spēles beigas bija tādas, kādas tās bija," pēcspēles preses konferencē stāstīja Bagatskis.

"Pietrūka pavisam nedaudz. Neiemetām savus brīvos metienus, aizsardzībā uz brīdī piekusām vai zaudējām uzmanību – nezinu –, bet reizes piecas pēc kārtas ļāvām pretiniekiem savākt atlēkušo bumbu un uzbrukt divas vai pat trīs reizes pēc kārtas. Tajā brīdī sākām buksēt un pieredzējušie grieķi uzreiz to izmantoja," trenera teiktais Latvijas žurnālistiem citēts "basket.lv". "Aizsardzībā apturēt tādus vīrus kā Spanulis, Burusis un pārējie bija ļoti grūti. Trīs ceturtdaļas turējāmies, kopumā bija laba spēle."

"Vai bija iespēja brīdī, kad panācām 17 punktu pārsvaru, piebremzēt uzbrukumu, necenšoties par katru cenu atrast precizitāti tālmetieniem? Neteikšu, ka daudzi no tiem metieniem bija nepamatoti. Iegūstot pārsvaru, nedrīkstējām atteikties no sava stila. Ja savelkas aizsardzībā, tev jāmet tas trīspunktnieks. Nevar nemest. Protams, tagad var teikt, ka varbūt kādu uzbrukumu vajadzēja nobremzēt, veidot savādāk. Pēc kaujas jau vienmēr var atrast neizmatotas iespējas un citus ceļus," turpināja treneris.

Latvijas izlasei mačā par septīto vietu būs jāspēkojas ar Čehijas un Itālijas spēles zaudētāju.

"Vēlāk redzēsim, kas būs mūsu pretinieki. Kā jau iepriekš esmu teicis, ka mums nevajag koncentrēties uz pretiniekiem, bet uz savu spēli. Kad mēs to darīsim, tad mēs būsim spēlē un cīnīsimies par uzvaru. Mēs zinām abas komandas, ar itāļiem spēlējām pārbaudes spēli, čehi bija mūsu grupā. Abās komandās ir ļoti labi izpildītāji," turpināja treneris.

"Mēs zinām, kāpēc mēs šeit esam un kas mums jāizdara," noslēgumā uzsvēra treneris.

Mareks Mejeris preses konferencē nebija runīgs, tomēr viņš atzina, ka šādi nedrīkst izlaist pārsvaru. "Kā redzam, mēs zaudējām trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās ceturtdaļas sākumā. Pazaudējām savu spēles ritmu un vairs nespējām to atgūt. Piecu minūšu laikā mēs zaudējām spēli. Tā tas nedrīkst notikt," sacīja Mejeris.

Grieķijas izlases galvenais Fotiss Katsikaris pēc mača sacīja: "Pēc zaudējuma spāņiem psiholoģiski ļoti smagi bija spēlēt šo maču. Mums bija jāspēlē pret komandu, kas zina, kā jāspēlē. Spēlē bija kāpumi un kritumi. Mačā svarīga nebija taktika, bet emocijas, un mēs spējām uzvarēt. Mēs izpildījām vienu no uzdevumiem tikt uz Rio olimpisko kvalifikāciju."

Tāpat treneris atklāja, ka pēc uzvaras pār Latviju karjeru Grieķijas izlasē noslēdza viens no līderiem Vasilis Spanulis. "Tas mums bija skumjš moments ģērbtuvē," atzina grieķu treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!