Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases pretinieki "Eurobasket 2017" ceturtdaļfinālā Slovēnijas izlase ir ļoti vispusīga komanda, kas visādos veidos var gūt un zaudēt punktus, taču pašiem jābūt mierīgiem, pārliecinātiem un agresīviem, sacīja galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas un Slovēnijas valstsvienības ceturtdaļfināla spēli aizvadīs otrdien, pulksten . Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka visi spēlētāji labi apzinās šīs spēles nozīmi.

"Mēs zinām, kāpēc mēs šeit esam un kāpēc šeit spēlējam. Spēles nozīme ir augsta, bet mums jābūt mierīgiem, pārliecinātiem un agresīviem," uzsvēra treneris, kurš turpinājumā nedaudz vairāk pastāstīja par saviem pretiniekiem.

"Latvijas basketbolistiem ir jāzina spēlētāji, pret kuriem viņi spēlē aizsardzībā. Viņiem ir ļoti aktīvi mazie spēlētāji, kuri provocē un iet pēc atlēkušās bumbas. Mums ir jābūt gataviem nospēlēt katra epizode aizsardzībā, jo nevaram paļauties, ka kāds cits palīdzēs aizsardzībā un paņems atlēkušo bumbu. Katrs būs atbildīgs par sevi un savu pretspēlētāju," skaidroja Bagatskis.

Slovēnijas izlase šajā "Eurobasket 2017" turnīrā ir labākā bumbu pārtvērēja, vidēji mačā pārtverot 9,3 bumbas, tāpēc Latvijas spēlētājiem būs jābūt uzmanīgiem ar piespēļu izdarīšanu.

"Slovēnija ir ļoti vispusīga komanda, kas visādos veidos var gūt un zaudēt punktus. Bija interesanti salīdzināt viņu spēles pret komandām, kuras mēs zinām – Somiju un Poliju. Poļi nespēlēja ne tuvu labāko basketbolu, bet viņi tik un tā cīnījās līdzīgi. Deviņas pārķertas bumbas vidēji spēlē ir augsts rādītājs. Es vairākas reizes esmu teicis, ka reizēm labākā piespēle ir metiens, un tā būs arī šoreiz, jo viņi ļoti agresīvi iet uz pārķeršanām. Protams, reizēm vajag izdarīt papildus piespēles, bet jābūt ar to uzmanīgiem," turpinājumā sacīja galvenais treneris.

Latvijas un Slovēnijas izlases bieži tiek salīdzinātas, jo abas komandas spēlē ātru basketbolu, tomēr Bagatskis neuzskata, ka komandas spēlētu līdzīgi.

"Slovēnijai arī patīk ātrs basketbols, viņiem arī ir ātra pāreja uzbrukumā un viņi spēlē no aizsardzības – tās būtībā ir vienīgās kopīgās lietas. Spēlētāju spēles stils ir atšķirīgs," teica Bagatskis.

Runājot par spēlētāju veselības stāvokli, Bagatskis teica, ka visi basketbolisti būs gatavi spēlei. Pāris basketbolistu nepiedalījās treniņā, jo viņiem ir mikrotraumas, taču tāda pati situācija bija pirms spēles ar Melnkalni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!