Foto: LETA
Latvijas basketbola izlasei "Eurobasket 2017" astotdaļfināla spēlē pret Melnkalnes valstsvienību izdevās visas 40 minūtes nospēlēt vienlīdz kvalitatīvi, kas bija galvenais uzvaras iemesls, uzskata galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas basketbola izlase svētdien izcīnīja uzvaru "Eurobasket 2017" spēlē pret Melnkalnes valstsvienību (100:68), otro turnīru pēc kārtas sasniedzot ceturtdaļfinālu.

"Pēcspēles statistika mums izskatās iespaidīgi, bet Melnkalne nav tik vāja. Tā ir laba un pieredzējusi komanda ar veiksmīgu treneri. Mums vajadzēja spēlēt pēc iespējas ātrāk, taču darīt to gudri," pēcspēles preses konferencē teica Bagatskis. "Mums izdevās visu spēli nospēlēt kvalitatīvi, un tas basketbolā ir svarīgākais. Mēs izvairījāmies no "amerikāņu kalniņiem", jo spēlē nebija kāpumu un kritumu."

Aizvadītajā mačā Latvijas izlasei izdevās ar augstu precizitāti realizēt metienus. Latvijas basketbolisti trāpīja 59% metienus no spēles, kā arī realizēja 60% no tālmetieniem.

"Visi mūsu izdarītie metieni bija pamatoti, jo tie bija brīvi un izspēlēti. Mēs tiem metieniem bijām gatavi, un tāpēc mēs tos arī realizējām. Nedomāju, ka kāds mums var pārmest to, ka mēs aizrāvāmies ar trīspunktu metieniem," Latvijas žurnālistiem skaidroja treneris. "Mēs spēlējām tā saucamo "drive-kick" kombināciju, un tā mēs vienmēr atradām brīvu spēlētāju uz perimetra. Mums izdevās atrast balansu starp divpunktu un trīspunktu metieniem, izdevās radīt spiedienu uz groza apakšu un izmantojām Melnkalnes aizsardzības lēnumu. Viņiem garie spēlētāji ir lieli, spēcīgi un atlētiski, bet viņi nav ātri."

Daudzi brīvie metieni Latvijas izlasei radās tāpēc, ka Melnkalne aizsardzībā pārāk sāka koncentrēties uz Kristapu Porziņģi, kurš mačā guva 19 punktus. Tas Jānim Timmam un Dairim Bertānam groza apakšā deva pilnīgu brīvību, stāstīja Bagatskis. Jānis Strēlnieks atkal šajā mačā spēlēja svarīgu lomu, lai arī pilnībā izveseļojies viņš nav.

"Pēc spēles komandas biedri Strēlniekam atzīmēja, ka viņš atkal ir bāls, bet izskatījās, ka ar viņu bija labi. Jānis izdarīja lielu darba apjomu – ne tikai apgādāja komandas biedrus ar piespēlēm, bet arī pats sekmīgi uzbruka," 12 punktus guvušā saspēles vadītāju sniegumu komentēja Bagatskis.

Otro spēli pēc kārtas laukumā netika Kristaps Janičenoks, tomēr treneris uzsvēra, ka viņa laiks šajā turnīrā vēl pienāks: "Viņš ir mentāli stiprs spēlētājs, un viņa minūtes un laiks vēl pienāks."

Latvijas izlases pretiniece ceturtdaļfinālā būs Slovēnija. Tā ir komanda, kas spēlē ļoti līdzīgā stilā kā Latvijas valstsvienība, taču ar viņiem nevajadzētu ielaisties atklātā basketbolā.

"Slovēnijai visa spēle sākas no mazajiem spēlētājiem – no Gorana Dragiča un Luka Dončiča, taču viņiem ir arī trīs vai četri labi snaiperi. Viņiem ir pieredzējuši spēlētāji, kuri komentārus neprasa. Slovēnijas stils ir līdzīgs mūsējam, jo šī komanda spēlē ātru basketbolu. Pirmais, kas mums jāieliek sev galvās ir tas, ka pēc sekmīga un nesekmīga uzbrukuma uzreiz ir ātri jāatgriežas aizsardzībā. Viņiem ir jāliek spēlēt pozicionāls basketbols. Ar viņiem nedrīkst skrieties, jo šajā turnīrā viņi pārskrēja pāri gan frančiem, gan grieķiem," gaidāmo pretinieku spēles stilu ieskicēja Bagatskis.


$duelID=795;$eventID=17;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!