Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Bagatskis pēc pārbaudes mača ar Horvātiju atzina, ka šoreiz viņa vadītā komanda esot demonstrējusi pavisam citu spēli.

"Abām komandām sastāvi bija tādi paši, kā pirmajā spēlē, bet mūsu izpildījumā bija cits basketbols. Ļoti agresīvi un arī kvalitatīvi darbojāmies aizsardzībā, radot horvātiem diskomfortu. Spiediens uz viņu mazajiem spēlētājiem pa visu laukumu deva cerēto efektu," intervijā Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā izteicies Bagatskis.

Kā ziņojām, Latvija un Horvātija šo pārbaudes spēli, kas tika aizvadīta treniņu režīmā, nospēlēja neizšķirti 71:71.

Saskaņā ar Latvijas komandas treneru veiktajiem pierakstiem mūsu komandas sastāvā spēlēja un punktus guva: Rihards Kuksiks 12, Jānis Blūms 11, Mareks Mejeris 11, Jānis Strēlnieks 10, Kaspars Bērziņš 6 (6 atl.), Jānis Bērziņš 6 (3 piesp.), Mārtiņš Meiers 5, Armands Šķēle 3 (6 piesp.), Dairis Bertāns 3, Rolands Freimanis 2, Andrejs Šeļakovs 2, Jānis Timma.

"Pirmajā puslaikā bija ļoti laba trīspunktu metienu precizitāte – 9 no 17," norāda Bagatskis. "Horvāti kompakti spēlēja aizsardzībā, provocējot mūsu tālmetienus un par to mēs viņus sodījām. Atšķirībā no pirmās spēles, šoreiz divpunktnieku (12/35) bija vairāk pat trīspunktniekiem (13/33), bet to kvalitāti var vēlēties krietni labāku. Pagaidām tikai epizodiski izdodas laikus iespēlēt bumbu centra spēlētājiem izdevīgās pozīcijās, savukārt apspēlēšanā viens pret vienu var vēlēties lielāku aktivitāti. Ir iespējas progresēt. Arī precīzāk metot sodus."

"Lieku reizi apstiprinājās, ka esam stipri ar komandas spēku ātrā un gudrā basketbolā," saka treneris. "Tas nozīmē, ka vajadzīga aktīva sastāva rotācija, spēlē iesaistot plašu basketbolistu loku, lai saglabātu svaigumu, intensitāti un kvalitāti. Pagaidām ir spēlētāji, kuri sasnieguši labāku sportisko formu un veiksmīgi iekļāvušies komandas kopspēlē, un ir arī tādi, no kuriem gaidām lielāku pienesumu. Līdz Eiropas čempionātam vēl ir laiks. Turpināsim gatavoties 13 spēlētāju sastāvā, izmaiņas pagaidām nav plānotas."

Pēdējās pārbaudes spēles pirms Eiropas čempionāta Latvijas valstsvienība aizvadīs 28. un 29.augustā izbraukumā ar Somijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!