Foto: F64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc izmocītās uzvaras pirmajā oficiālajā pārbaudes spēlē pār Somiju atzina, ka brīžiem spēlētājiem emocijas ņēmušas virsroku pār spēles gudrību un tieši snieguma stabilizēšana būs viens no svarīgākajiem uzdevumiem sagatavošanās posma turpinājumā.

Latvijas basketbolisti sestdien Tamperē pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta finālturnīra uzvarēja Somiju ar 85:81, bet pēdējā minūtē pašu kļūdas ļāva somiem saasināt spēles gaitu. Latvijas izlase nākamās pārbaudes spēles aizvadīs nākamajā nedēļas nogalē Palangā, kur piedalīsies pārbaudes turnīrā. Piektdien, 4. augustā, turnīra pusfinālā Latvija spēlēs pret Gruziju, bet otrajā dienā tiksies ar Lietuvu vai Poliju.

"Visi, kuri redzēja spēli televīzijā, savām acīm varēja pārliecināties par to, ko teicu iepriekšējās intervijās – spēlētāju maksimālu motivāciju un cīņassparu. Brīžiem pat pārmērīgu, ļaujot emocijām nepamatoti gūt virsroku pār basketbola gudrību," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā internetā citēts Bagatskis. "Spēles lielākajā daļā bija laba kvalitāte. Tiesneši ļāva vaļu atlētiskai spēka spēlei, somi aizsardzībā centās darboties agresīvi, un mēs diezgan labi pieskaņojāmies, atrodot iespējas labiem uzbrukumiem un apturot pretiniekus aizsardzībā. Panācām pārsvaru, droši kontrolējām spēli, taču ar dažām nepamatotām darbībām uzbrukumā un paviršībām aizsardzībā, kā arī zaudējot cīņā pie groziem (visā spēlē 33-41) devām iespēju somiem pietuvoties un saasināt intrigu."

"Neveiksmīgajām epizodēm trešās un ceturtās ceturtdaļas beigās bija arī pozitīvs efekts. Tikām pie iespējas parādīt raksturu, lai atgūtu iniciatīvu un tas arī tika izdarīts. Salauzām sevi un pretiniekus, beigās izcīnot likumsakarīgu uzvaru. Šajos brīžos labi nospēlēja visi, tai skaitā debitants Artūrs Ausējs, gan trāpot divus tālmetienus, gan labi pastrādājot aizsardzībā. Taču spēles kvalitātes stabilizēšana būs viens no mūsu galvenajiem izaicinājumiem. Basketbola mačs ilgst 40 minūtes, nevis tikai 25," piebilst Bagatskis.

Spēles gaitā savainojumu guvis Jānis Bērziņš, par kura traumas nopietnību vēl nav zināms.

Pirmdien valstsvienībai pievienosies Jānis Blūms (uz Somiju nedevās neliela savainojuma dēļ), Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns un Jānis Timma. Savukārt pēc turnīra Palangā Latvijas izlasei 8. augustā pievienosies Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns, un tad valstsvienība labākajā sastāvā turpinās gatavošanos "Eurobasket 2017".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!