Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc komandas palikšanas pēdējā vietā pārbaudes turnīrā Klaipēdā atzina, ka komandu iegāzis katastrofāls sniegums mača vidus daļā un muļķīgas kļūdas, no kurām jātiek vaļā.

Ziņojām, ka Klaipēdas turnīrā spēlē par trešo vietu Latvija ar 76:80 zaudēja Polijai, ar ko Rīgā tiksies nākamajā nedēļā.

"Septiņas pirmās un septiņas pēdējās minūtes bija labas, bet pa vidu bija katastrofa, par kuras iemesliem jātiek skaidrībā katram pašam un visai komandai kopā," sarūgtinājumu neslēpj Bagatskis. "Pirmajā puslaikā bija 14 kļūdas, no tām liela daļa – muļķīgas. Steidzamies, nepamatoti gribam jau pēc pirmās piespēles saasināt situāciju... Poļi nekavējās to izmantot, un tā mēs viņiem uzdāvinājām vismaz 16 punktus."

Runājot par uzbrukumu, Bagatskis uzsvēra, ka "jātiek vaļā no ilūzijas, ka uzvaru izdosies izcīnīt ar trīspunktu metieniem". "Nešaubos, ka precizitāte (8/33) uzlabosies, kad uzlabosies sportiskā forma un spēlētāji iekļausies spēles ritmā. Tomēr ir svarīgi, lai katrā uzbrukumā bumba 2-3 reizes "pataustītu" pretinieku soda laukumu un uzbrukums būtu sabalansēts. No spēlētājiem tas tiek prasīts, brīžiem tas izdodas, bet nepiedodami bieži vēl atgriežamies pie vieglākā ceļa."

Bagatskis norādīja, ka spēlētājiem arī jāmācās savaldīt emocijas. Saistībā ar daudzajiem pārkāpumiem viņš kā piemēru minēja Latvijas izlases pamatsastāva centru Mārtiņu Meieru, kurš trijās spēlēs uzbrukumā nopelnīja desmit personiskās piezīmes.

"Nākamnedēļ komandai pievienosies Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Jānis Strēlnieks, ierindā atgriezīsies Ojārs Siliņš un Kristaps Janičenoks, kuru šodien pataupījām mikrotraumas dēļ. Tas nozīmē, ka būsim jaudīgāki, bet būs vajadzīgs laiks, lai šo jaudu iemācītos pareizi izmantot," piebilda Bagatskis.

Savukārt Latvijas izlases kapteinis bilda, ka šajos mačos galvenais nav gūtās uzvaras. "Zaudēt nekad nav patīkami, bet mūsu mērķis nav kļūt par pārbaudes spēļu čempioniem. Te, Klaipēdā, man, Dairim, un Jānim (Timmam) bija pirmās spēles jaunajā sezonā. Bija gan labas, gan ne tik labas epizodes, taču vēl ir laiks kļūdu labošanai un ar to tagad nodarbosimies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!